Rektör Çarıkçı’dan Miraç Kandili Mesajı

Rektör Çarıkçı’dan Miraç Kandili Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2019 14:14
Rektör Çarıkçı’dan Miraç Kandili Mesajı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Çarıkçı mesajında, “Kelime anlamı “göğe çıkma, yükselme “ olan Miraç, İslam âleminde Recep ayının 27. gecesinde idrak ettiğimiz ruhani ve uhrevi derecesi yüksek bir gecedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v), bu gece hiç bir kulun ulaşamayacağı manevi âlemlere varmıştır.
Bu gecede, insani boyuttaki mekân ve zaman mefhumu ortadan kalkmış, insan ömrüne sığmayacak kadar uzun bir yolculuk ve sayısız müşâhedeler, çok kısa bir zaman içerisinde vukû bulmuştur. Bu yönüyle Miraç, İslamiyet’in bir fıtrat dini olduğunun en güzel kanıtıdır. Fıtrat ise insanda hakkı, doğruyu, gerçeği kabul etme yeteneğinin potansiyel olarak varlığıdır.

Miraç gecesinden sonra, Peygamberimiz Hz. Muhammed pek çok hadisinde kendisine inananlara ısrarla ahlaki davranışlarda hassas olmalarını öğütlemiştir. "Müminlerin iman yönüyle en mükemmel olanı, ahlâkı en güzel olanıdır." hadisinde olduğu gibi, Allah'a inancı sağlam olan bir kişinin, aynı zamanda insanlara karşı davranışlarında da ahlaki mükemmelliğe ulaşması gerektiğini sık sık vurgulamıştır.

İçerisinde manevi anlamda daha pek çok hikmet barındıran mübarek Miraç Kandili’ne erişmenin mutluluğu ve huzuru ile bu anlamlı gecenin, İslam coğrafyasında ve dünya üzerinde barış, insan sevgisi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor; bu duygu ve düşüncelerle kandilinizi tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.