Rektör Hoca Tane Tane Anlattı / Zam Gibi Görünen İndirim

Yemek Fiyatları Yüzde 25'ten Daha Fazla Ucuz Tutulmuştur

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2019 16:49
Rektör Hoca Tane Tane Anlattı / Zam Gibi Görünen İndirim

SDÜ'de 5 günlük rezaervasyonlu yemek ücretinin 2,75 TL'ye çıkarılması bazı öğrenciler tarafından tepkiyle karşılanmış, hatta öğrenciler konuyla ilgili bir eylem yapmıştı.

Ancak, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, konuyla ilgili bir yanlış anlaşılma olduğunu kaydederek sosyal medya hesabından olayı anlattı.

ZAM GİBİ GÖRÜNEN İNDİRİM
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, açıklamasında şunları söyledi;

Sevgili Öğrencilerim,
Süleyman Demirel Üniversitesi kuruluşundan bugüne öğrenci odaklı bir üniversitedir. Üniversite yönetimi olarak öğrenciye yapılan hizmetin en kalıcı ve en öncelikli hizmet olduğuna inanıyoruz.

• Süleyman Demirel Üniversitesinde her gün 11.000 ile 15.000 öğün yemek üretilmektedir.

• Ayrıca akşamları da öğrencilerimize yemek hizmeti sunulmaktadır.

2012 yılındaki rezervasyonlu 5 günlük yemek fiyatı 1,70 liradır. Devletin fiyat belirlemede kullandığı resmi TÜİK ÜFE ve TÜFE artışlarına göre 7 yıl sonunda yani 2019 yılında bu ücretin en az 3,55 lira olması gerekirken 2,75 lira düzeyinde tutulmuştur. Diğer bir ifade yemek ücretleri yüzde 25’den fazla ucuz tutulmuştur.

• Rezervasyonlu yemek uygulaması 15.000’e ulaşan öğün sayısında israfı engellemeyi ve kamu kaynaklarını etkin kullanmayı hedeflemektedir.

• Yemek üretimi planlama ile yapıldığında israf minimize edilmektir. İsrafı Önleme Vakfının TÜBİTAK verilerine dayanarak yakın zamanda yaptığı açıklamada 26 milyon ton gıda israf edilmekte ve ülkemize yaklaşık 214 milyar liraya mal olmaktadır.

• Süleyman Demirel Üniversitesinde öğrenci yemek fiyatları Türkiye’deki devlet üniversitelerinin ortalama yemek fiyatlarının altındadır. Sevgili öğrencilerimizin doğru bilgilendirilmesi son derece önemlidir. Derslerinizde başarılar diliyorum.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.