Rektörden Eğitimcilere Liderlik Semineri

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr."Bir insanın kişiliğinin altyapısı 10 yaşına kadar şekilleniyor" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2012 16:03
Rektörden Eğitimcilere Liderlik Semineri

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, liderliğin bir kişilik özelliği olduğunu belirterek, "Bir insanın kişiliğinin altyapısı 10 yaşına kadar şekilleniyor. Kişilik gelişiminin yüzde 30'u doğuştan, yüzde 70'i sonradan elde ediliyor. Bu durumda kişilik gelişiminde en aktif rol ailelerin" dedi.

Isparta Öğretmenevi'nde Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nce "Zirvedekilerle Buluşma" konulu yönetici geliştirme programı düzenlendi. Programa, il ve ilçe milli eğitim müdür ve yardımcıları, okul ve kurum müdürleri katıldı.

Dokuz hafta sürecek eğitimlerin açılışında konuşan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, liderlik vasfının özellikleri ve kişiye yüklediği sorumluluklar hakkında bilgi verdi.

Liderliğin bir kişilik özelliği olduğunu ve bu özelliğin bir kısmının doğuştan, büyük bir kısmının da sonradan kazanıldığını anlatan İbicioğlu, "Bir insanın kişiliğinin altyapısı 10 yaşına kadar şekilleniyor. Kişilik gelişiminin yüzde 30'u doğuştan, yüzde 70'i sonradan elde ediliyor. Bu durumda kişilik gelişiminde en aktif rol ailelerin" dedi.

Lideri tanımlayan en önemli özelliklerinden birinin problem çözebilme kabiliyeti olduğunu söyleyen İbicioğlu, "Eğer bir insan kendi yetenekleriyle sosyal, beşeri sermayesini ve dinamizmini kullanarak problem çözebiliyorsa liderlik özelliği vardır. Liderler sığınılan kişilerdir. Liderler kriz dönemlerinde, imkansızlıklarda belli olur" diye konuştu.

İbicioğlu, bir liderde olması gereken özellikleri de şöyle sıraladı: "Lider, adaletli, dürüst ve cesur olmadır. Lider öfkelerin yönetmenidir. Alanınızla ilgili sürekli okuyun. Değişen çağa uygun donanımlar elde etmek için bilginin sürekli değiştiğini, sürekli yenilikler ürettiğini, internet teknolojisi sayesinde dünyanın adeta ortak bir beyin gibi düşündüğünü, dolayısıyla da teknolojik değişimlerin toplumsal yapıyı etkilediğini düşünürsek, artık sürekli öğrenme hayatımızın bir parçası olmalıdır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum