Romanya, Bulgaristan, Yunanistan Ve Litvanya'lı Öğrenciler Eğirdir'e Geldi

Romanya, Bulgaristan, Yunanistan Ve Litvanya'lı Öğrenciler Eğirdir'e Geldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2022 19:57
Romanya, Bulgaristan, Yunanistan Ve Litvanya'lı Öğrenciler Eğirdir'e Geldi

Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Litvanya'lı öğrenciler Eğirdir'e geldi. Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök misafirleri Eğirdir Belediyesi Sosyal Tesislerinde kahvaltı programında ağırlandı. Liman gezisi ve cittaslow marketlerde neşeli anlar yaşayan misafirlere Başkan Veli Gök elma ve elma ürünlerinden ikram etti.

Projenin koordinatörlerinden Isparta Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Tezcan yaptığı açıklamada; 'Isparta Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu ERASMUS + “LEADING FUTURE MINDS” projesi kapsamında Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Litvanya ve Türkiye'den ortakları olan iki yıllık bir projedir. Avrupa düzeyinde işbirliği çerçevesinde, öğrencilere araştırma, sorgulama, yenilikçi yaklaşım, yaratıcı, eleştirel düşünme, problem çözme, karar verme becerileri kazandırmak ve aynı anda gelecekteki işgücü piyasası ihtiyaçlarına göre öğrencilerin kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı olmak ana hedeflerimizdir.  Uluslararası işbirliği, öğrencilerin takım çalışması, risk alma, kritik düşünme, liderlik, başkalarının görüşlerine saygı duyma ve görevleri tamamlama, dil öğrenme de diğer amaçlarımız arasındadır. Yeni teknolojiyi bilimle birleştirerek ana kavramları teşvik etmek ve hedeflere ulaşmak için sürdürülebilir araçlar oluşturmak ve tüm bunları STEAM yaklaşımı ile birleştirmek,  projemiz öğrencilerine ve paydaşlarına oldukça belirgin bir katkı sunacaktır.

Bunlara ek olarak projemiz dez avantajlı grupları, proje kapsamında etkinliklere dahil etmeyi ve kendilerini her alanda desteklemeyi de amaçlamıştır.

Bu kapsamda her alanda olduğu gibi Eğitim çalışmalarına verdiği destekleriyle tanınan EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK” üç ülkeden misafir kafilenin Isparta'da olduğunu öğrenince Eğirdir ilçesinin kültürel turizm faaliyetleri hakkında bilgi vererek, bizzat kendisi misafirlere rehberlik yaparak, Türk insanın misafirperverliğini göstermiştir. Katılan ülke temsilci öğrencileriyle bizzat kendisi ilgilenmiş. Hediyelerini takdim etmiştir.  Her ülkeye ayrı ayrı kucak dolusu selamlar iletmiştir. Ayrıca bu çalışmaya vesile olan İlimiz Isparta Anadolu Lisesi yetkililerine teşekkür etmiştir. Misafirler adına söz alan Romanya temsilcisi CARMEN MARIA HEMEN İlk defa Türkiye’ye geldiğini söyledi. Türk insanın güzelliklerinden bahsetti. Başkan GÖK'e çok güzel bir ilçesi olduğunu ilk defa bu kadar şirin bir İlçe gördüğünü mükemmel bir yer olduğunu ilçeyi gezerken halkın çok güler yüzlü olduğunu bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Ev sahipliği için şükranlarını sundular.' dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök misafirlere teşekkür ederek  Citta Slow Marketler önünden uğurladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.