Sadece 1 Günde 5 Kişi Hastanelik Oldu

Şarkikaraağaç'ta, köpek saldırısından dolayı hastanenin yolunu tutanların sayısı her geçen gün artıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2022 14:35
Sadece 1 Günde 5 Kişi Hastanelik Oldu

KÖPEKLER SADECE BİR GÜNDE 5 KİŞİYİ YARALADI

Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesi’nde insan sayısından fazla köpek olduğu ve saldırgan tavırları nedeniyle ilçe halkının zor anlar yaşadığına ilişkin yaptığımız haberin ardından bir başka perde açıldı. İlçede sadece birkaç gün önce ısırılarak hastaneye kaldırılan veya müracaat eden hasta sayısının 5 olduğu ortaya çıktı.  İlçede bulunan köpekler bir gün içinde 5 kişiye zarar verip hastanelik ettiği öğrenildi. Söz konusu ilçede artık köpek saldırısından dolayı hastanenin kapısın tutanlar çoğalmaya başladı. Hastane kayıtlarında ve ilgili kurumlardaki kayıtlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

BARINAK YAPILSIN

İlçe halkı, bu köpekler için barınak yapılması gerektiğini belirterek, “Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Hayvan sever dernekleri de gelsin bu konunun üzerine düşsünler. Buradaki bu köpekler için barınak yapılsın. Orada koruma altına alınsınlar. Bu barınak sayesinde karda kışta soğukta kalmazlar en azından. Orada daha iyi beslenirler. Lütfen kimse oturduğu yerden bir şey olmaz bakın demesin. Burada haddinden fazla köpek var ve sayıları her geçen gün artıyor. Bu sayının da artmaması için kısırlaştırılma yapılması gerekiyor” dedi.

KİMSE KÖPEKLER ÖLDÜRÜLSÜN DEMİYOR

Gün geçtikçe sayıları artan köpeklerin bu tür davranışlarının önüne geçilmesi için yetkililerden yardım talep ilçe halkı, “Biz de elimizden geldiği kadar besliyoruz bakıyoruz ama bir yere kadar. Kimsenin oturduğu yerden ahkam kemesine gerek yok. Biz köpekler öldürülsün, katledilsin demiyoruz. İlçe belediyesinin konu ile ilgili yapabileceği bir şey yok. Duyarsız kalıyor. Bari ildeki yetkililer bir çare bulsun. Barınak mı yapacaklar ne yapacaklarsa yapsınlar bu başı boş köpeklerin bize daha fazla zarar vermesine engel olsunlar” dedi.

ISPARTA’NIN BİR MAHALLESİNE YERLEŞTİRELİM BAKALIM

‘İlçemizde bulunan köpekleri Isparta’nın bir mahallesine yerleştirelim bakalım rahat edebiliyor musunuz?’ sorusunu yönelterek, “Kimse oturduğu yerden ben hayvan severim, yazıktır günahtır, yemek verin, şöyle yapın böyle yapın diye boş boş konuşmasın. Bu kadar köpeğe zaten bakılmasa, yemek vermesek su içirmesek daha fazla hırçınlaşırlar. Ama bu da bir yere kadar. Bunun da yeterli olmadığı anlar oluyor. Çocuklarımızı 50 metre ilerimizdeki okulumuza tek başına gönderemiyoruz. Bakkala bile giderken elimize sopa almak zorunda kalıyoruz” diyerek yetkililerden yardım talep ediyorlar.

 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum