Sağlık Müdürü Önal'dan Basın Açıklaması

Sağlık il Md. Önal, Mali Şb. Müdürünün darp edilmesiyle ilgili bir kamuoyunu bilgilendirme açıklaması yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2011 16:04
Sağlık Müdürü Önal'dan Basın Açıklaması

Son günlerde çalışma arkadaşım, İdari ve Mali şube müdürüm Ali Aydemir’le ilgili yazılı ve görsel medyada çıkan haberlerle ilgili olarak bilgi kirliliğini önlemek maksadıyla kamuoyuna açıklama gereği duyulmuştur.

Çalışma arkadaşım olan Ali Aydemir’in uğradığı haksızlık sadece O’nun şahsına değil aynı zamanda tüm sağlık camiasına ve kurumumuza karşı yapılmıştır. Şahsım ve kurumum çalışma arkadaşımızın yanında olup olayın aydınlığa kavuşması için her türlü katkıyı sağlamakla mükelleftir. Şahsım ve Kurumum bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye devam edecektir.

Medya organlarına yansıyan şekliyle şahsıma yönelik arkadaşımız tarafından verilen ifadede suçlama ya da şikayetçi olma konusunun, olayın ilk şokuyla ve duygu yoğunluğuyla verildiğini düşünüyorum.

Olayın ilk psikolojisiyle şahsım da kurum dışında ve raporlu olan arkadaşımızın yaşadığı talihsiz olaydan, sorumlu tutulduğum için bir kısım duygusal açıklamalar yapmış olabilirim. Kişisel olarak da çalışma arkadaşımızın hak ve hukukunu koruma dışında herhangi bir şikayetim ve tavrım söz konusu olamaz.

Ayrıca kurumumuz ve şahsım hizmetlerimi sunarken şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkelerine azami derecede hassasiyet göstermektedir. Kamu yararını esas alan anlayışla hizmetlerimizi sürdürmekteyiz.

Her alanda işin uzmanı arkadaşlarımızla tüm teminler iş ve işlemler titizlikle yürütülmektedir. Henüz bir ay kadar önce tüm kurumlarımızın genel teftiş ve denetimi yapılmış ve yaklaşık iki ay 4 müfettişimiz il bazında tüm kurumlarımızın iş ve işlemlerini denetlemiş ve resmi raporlarını tutmuşlardır.

Düzenlenen raporlarda makro planda herhangi olumsuz bir duruma rastlanmadığı gibi Müfettişlerimiz teşekkür ederek ilimizden memnuniyetle ayrılmışlardır. Dolayısıyla hiçbir resmi, belgeye dayanmaksızın kurum onurunu zedeleyici mesnetsiz ifadelerle küçük düşürücü beyanlarda bulunmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Milletimizin hak ve hukukunu korumak bizim için hem en kutsal bir görev hem de boynumuzun borcudur.


Çalışma barışının sağlanması tüm çalışma arkadaşlarımızın sorumluluğundadır. Ve bu katkıyı ancak tüm alt ve üst yöneticilerimizin desteğiyle sağlayabiliriz. Sağlık sektöründe Türkiye Birincisi olan ilimizdeki güzel çalışmaların tatsız olaylarla gölgelenmesi bizi ve kamuoyunu derinden üzmüştür. Güzel Isparta’mızda en sağlıklı günleri yaşamak ve yaşatmak durumundayız.


Meydana gelen bu olaydan ve arkadaşımızın mağduriyetinden dolayı üzüntülerimi tüm kamuoyuna saygıyla bildiririm.

Uz. Dr. Süleyman ÖNAL
İl Sağlık Müdürü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum