Sağlıkçılara Şiddete Karşı Yeni Önlemler Alındı

Sağlık Bakanlığı da doktor ve personellere şiddet olaylarına karşı yeni bir adım attı.

Yayınlanma:
Sağlıkçılara Şiddete Karşı Yeni Önlemler Alındı

Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin yankıları devam ederken, Sağlık Bakanlığı da doktor ve personellere şiddet olaylarına karşı yeni bir adım attı.

24 hastanede daha Kapı Güvenlik Sistemi'nin kurulduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni güvenlik uygulamasının hızla ülke geneline yayılacağını ifade etti.

Türkiye genelindeki hastanelerde doktorlar ve sağlık personellerine karşı son dönemde artık şiddet olayları gündemde yerini korurken, son olarak Konya'da kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu bir kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

BAKANLIK'TAN YENİ ADIM

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerde atacağı yeni güvenlik önlemleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

TÜM HASTANELERİN GİRİŞLERİNE GÜVENLİK SİSTEMİ KURULACAK

Paylaşımında Bakan Koca, "Sağlık kurumlarımızın güvenliği için, giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var. Kapı Güvenlik Sistemleri kurularak, 24 hastanemizde daha, yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak" ifadelerini kullandı.

UYGULAMA, 24 HASTANEDE HAYATA GEÇİRİLDİ

Uygulama, Ankara Eğitim ve Araştırma, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesi başta olmak üzere 24 hastanede hayata geçirildi.

"DOKTORLAR SAYGIYI HAK EDİYOR"

Bir süre sonra paylaşımda daha bulunan Bakan Koca, "Doktoruma Saygı" etiketini kullanarak, "Bir doktorun, 'Bu hasta da sancıları hak ediyor' dediği duyulmuş mu? 'Ama doktorlar da şiddeti hak ediyor' cümlesi, suçun, kıymet bilmezliğin ta kendisidir. Doktorlar saygıyı hak ediyor. Biz saygımızı gösterelim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.