Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdiler

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğünce “Bisiklet Etkinliği” ve “Sağlık İçin Yürüyüş” turu düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2014 17:49
Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdiler

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmesi sebebiyle Sağlık Bakanlığının talimatlarıyla Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonunda her ayın son Pazar günü düzenlenen etkinliklerin bu ayki teması “Bisiklet Etkinliği” ve “Sağlık İçin Yürüyüş” olarak belirlendi.

Vali Yardımcısı Cengiz Ata’nın da katıldığı, Isparta Valiliği önünde başlayan etkinlikte Ayazmana Mesireliğine gidilerek Valilik Önüne dönüldü.

Isparta Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya, “Bakanlığımızca gerçekleştirilen Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin %71.9’u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Fiziksel aktivitelerin sağlık yararlarının görülebilmesi için her gün düzenli yapılması gerekmektedir. Haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, astım, felç, hipertansiyon ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde çok etkili olacaktır.

Kurum amirleri, öğrenciler, kurum çalışanları ve halkımızın da katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikle Obezite ile Mücadelenin önemi bir kez daha vurgulanmıştır. Öncelikle çocuklarımızda ve gençlerimizde had safhada olan fiziksel inaktivitenin ortadan kaldırılması, dolayısıyla da kronik hastalıkların artmasında sağlıksız beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliğinin ne kadar büyük bir rol oynadığı konusunda halkımızın duyarlılığın arttırılması için etkinliklerimiz devam edecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.