Sağlık'ta 1. Gösterilen Isparta'nın Durumu

Sağlık göstergeleri açısından bazı adımlarda Türkiye 1’incisi gösterilen Isparta’nın alması gereken çok yol daha var.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2011 16:22
Sağlık'ta 1. Gösterilen Isparta'nın Durumu

Sağlık göstergeleri açısından bazı adımlarda Türkiye 1’incisi gösterilen Isparta’nın alması gereken çok yol daha var. Zira dünyada yükselen değer haline gelen, Türkiye’de ise yeni yeni önem kazanan Nitelikli Tedavi açısından Isparta çok geri.

Isparta’da sağlık kuruluşlarında Nitelikli Tedavi kapasitesi sadece ve sadece yüzde 17 bin 150 milyon dolara inşa edilecek Bölge Sağlık Kompleksi hayata geçirilirse bu kapasite oranı yüzde 100’e ulaşacak.

ÖNAL TEK HEDEFİM BU DEMİŞTİ
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, Isparta’nın nitelikli tedavi kapasitesinin yüzde 17 olduğunu, bunu yükseltmek için çaba harcayacağını söylemişti. Önal, bunun tek çözümünün de Bölge Sağlık Kompleksi’nden geçtiğini ifade etmişti.

HELİKOPTER AMBULANS PROJESİ
Öte yandan Bölge Sağlık Kompleksi Yerleşkesi’nde Helikopter Ambulans için Heliport Alanı (Helikopter Pisti) de olacak.

Birinci öncelik ise Helikopter Ambulans Sistemi’nin Isparta’da da konuşlandırılması. Zira Isparta, Burdur ve Afyon ile birlikte şu an Antalya’ya bağlı. Helikopter Ambulans Isparta’da 2 yıl içinde 60 çok acil vakaya müdahale etmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum