Sağlıkta Şiddete Beyaz Tepki

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hüseyin Yavuz, geçtiğimiz günlerde Samsun’da silahla şehit edilen Göğüs Cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2015 17:15
Sağlıkta Şiddete Beyaz Tepki

Isparta Devlet Hastanesi Merkez Binası Poliklinikler önünde gerçekleşen programa Kamu Hastaneler Birliği Isparta İl Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Op. Dr. Zafer Dirik, Mali Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Karagöz, Isparta Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcıları Hüseyin Durmuş, Mesut İzciler, Salih Tonay ve Adem Comart’ın yanı sıra hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları katıldı.

Isparta Devlet Hastanesi Merkez Binası Poliklinikler önünde gerçekleşen programda konuşan Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hüseyin Yavuz açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi.

“Sağlık, bütün insani hizmetler gibi, hizmeti veren ve hizmet isteyenin iş birliğine dayanır. Hastanın isteği sağlığına kavuşmak olduğundan, sağlıkçının da amacı hastanın sağlığa kavuşmasıdır. Fakat bu döngü, zor kullanarak, dayatarak değil; saygı, sevgi ve insani çerçevede gerçekleşmelidir.

Sağlık hizmetinde en önemli nokta çalışan-hasta iletişiminin doğru olmasıdır. Empati, hoşgörü içerisindeki bir iletişimle ancak sağlık hizmeti kolay ve çabuk gerçekleştirilir. Bu yüzden çalışanların olduğu kadar hastaların da bu hoşgörüyü göstermesi gerekir. Çünkü hoşgörüsüz bir iletişim, şiddetle sonuçlanır. Bu yüzden sağlıkçıya şiddet, aslında hastanın kendi sağlığına zarar vermesidir. Nasıl ki hastalarımızın talebi olmasa sağlık hizmeti olmayacaksa, çalışanlarımız olmadığı zaman da hastaların sağlığı tehlikeye girecektir. Dolayısıyla iki taraf da bunun bilincinde olmalıdır.

Ülkemiz sağlıkçıya şiddetle mücadele konusunda oldukça yol kat etmiştir. Yasalar çerçevesinde çalışanında hastanın da hakları korunmuştur. Bu mücadele günden güne artmaktadır. Ancak çözüm hasta ve çalışanda bitmektedir. Hastalarımızın da çalışanlarımızın da birbirine ihtiyacı olduğunun bilincinde olmasını, hoşgörü ve insaniyet bağlamını ilişkilerinde unutmamalarını temenni eder; bu güne kadar başta Hayatını kaybeden Kamil Furtun kardeşimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet, kendisi de bir meslektaşımız olan değerli eşleri başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Gerek sağlık şehitlerimizin gerekse insana hizmet götürmeyi amaç edinmiş bütün şehitlerimizin mekanının Cennet olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim. Milletimizin ve Sağlık Camiamızın başı sağ olsun.”

Yapılan basın açıklamasının ardından Kamil Furtun ve bütün sağlık şehitleri için Fatiha okundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.