Sahada Eğitim Alarak Teknikleriyle Öğreniyorlar

Sahada Eğitim Alarak Teknikleriyle Öğreniyorlar

Yayınlanma:
Sahada Eğitim Alarak Teknikleriyle Öğreniyorlar

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Kereste Endüstrisi Dersi kapsamında Burdur/Bucak Orman İşletme Müdürlüğü Seydiköy Orman Deposu’na ve ardından Antalya OSB’de faaliyet gösteren ADES PALET fabrikasına uygulama gezisine katılım sağladılar.

Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Ali VAR’ın yürütücülüğünde gerçekleşen geziye Arş. Gör. Merve YALÇIN ve Arş. Gör. Uğur ÖZKAN eşlik etti. Seydiköy Orman Deposu’nda öğrencilere endüstriyel odun hammaddesi üretim tekniğine yönelik dikili ağaç kesimi, tomruklama, boylama vb. işlemlere dair bilgiler verildi, bu odunların standardizasyonu ve sertifikasyonuna yönelik bilgiler aktarıldı.

Endüstriyel odun hammaddesinin istif-tasnif, depolama, koruma ve bakım teknikleri, satış yöntemleri ve depo idaresine ve yönetimine dair bilgilerin yanında bu odunların depoya nakli konularına dönük bilgiler verildi. ADES Ambalaj ve Palet fabrikasında ise üretim hattı gezilerek hammaddenin temininden nihai ürüne kadar geçen süreçler aktarıldı.

Sonrasında ürünlerin ısıl işlem süreçleri ve bu ürünlerin ihracatı hakkında bilgiler verilerek, ısıl işlemin önemi vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.