Sahte Rakı ve Şarap Üretmişler

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere olan sahte içkilere el konuldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2011 19:07
Sahte Rakı ve Şarap Üretmişler

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere olan sahte içkilere el konuldu.

Emniyetten yapılan açıklamaya göre, Isparta'nın Çünür ve Bahçelievler mahallelerinde ikamet eden M.G ve babası M.A.G tarafından izinsiz rakı ve şarap üretildiği tespit edildi. Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda, 66 adet değişik ebatlarda şişelere doldurulmuş rakı, 20 adet değişik ebatlarda pet şişelere doldurulmuş şarap, üretimi hazırlanmış şişelenmek üzere tankerlerde bekletilen tahmini 750 litre şarap, rakı yapımında kullanılan 15 litre katkı hammadde, yine rakı üretiminde kullanılan 20 litre

kapasiteli cam damacana, damıtma aparatı, huni, süzgeç, plastik tank ile bol miktarda alkollü içecekleri doldurmak için bekletilen cam ve plastik şişe ele geçirildi.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, vatandaşları, sağlıksız koşullarda imalatı yapılan alkollü içeceklere karşı uyararak şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden, ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen ve halk arasında merdiven altı imalat olarak bilinen tamamıyla bilgisiz kişiler tarafından sağlık koşullarına aykırı üretilen bu gibi alkollü içeceklere karşı duyarlı olunmalı. Bu şekilde üretilen yerlerden alış veriş yapılmamalı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum