Said Yüce 28 Şubat’ın Yıl Dönümünde Konuştu

Said Yüce 28 Şubat’ın Yıl Dönümünde Konuştu

Yayınlanma:
Said Yüce 28 Şubat’ın Yıl Dönümünde Konuştu

Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, 28 Şubat postmodern darbenin bu ülkeyi bölmeye ve yıkmaya çalışan güçlerin bir oyunu olduğunu belirterek; “Ancak, biz o oyunu bozduk ve her türlü vesayeti ortadan kaldırdık” dedi. 

Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, önceki gün Isparta Genç STK’lar ve Üniversite Topluluklarının ‘Yeni neslin inşaasında kültür söyleşileri’ programı çerçevesinde ‘28 Şubat Postmodern Darbe ve Milli, Manevi Değerler Işığında Gençlik’ konulu konferans verdi. Isparta’da Genç İHH, Genç Memur – Sen, Genç Ensar, Ak Parti Gençlik Kolları, Genç Önder, Milli Türk Talebe Birliği Isparta İl Temsilcilikleri ile Bilgi ve Değerler Topluluğu, ADEM Topluluğu, Fikir ve İnşa Toplulukları olmak üzere 9 ayrı Sivil Toplum Kuruluşu’nun oluşturduğu Isparta Genç STK’lar ve Üniversite Toplulukları Yönetimlerinin organizasyonuyla gerçekleştirilen ‘Yeni Neslin İnşasında Kültür Söyleşileri’ programı tüm hızıyla devam ediyor. Söz konusu programın bu haftaki konuğu ise Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce oldu. 

YÜCE; “YENİ NESLİN İNŞAASI 

HER ŞEYDEN ÖNEMLİ” 

Önceki gün saat 19.30’da Memur – Sen Isparta İl Temsilciliği’nin yeni yeri olan Cumhuriyet Caddesi İmamzade İşhanındaki Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Milletvekili Yüce’nin yanı sıra Memur – Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı, Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Memur – Sen’e bağlı diğer sendikaların şube başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, konferansında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bakın bu programın temasında ‘Yeni neslin inşaasında kültür söyleşileri’ yazıyor. Bu Benim için çok önemli bir unsur. ‘28 Şubat Postmodern Darbe ve Milli, Manevi Değerler Işığında Gençlik’ konusu da arkasından geliyor. İnşaa etmek sadece yol, köprü gibi alt yapı unsurlarını yapmak değildir. Bir nesli inşaa etmek bunların hepsinden daha önemlidir. Onun içindir ki, yeni nesli yani gençliğimizi milli ve manevi değerlerini en iyi şekilde öğreterek yetiştirmemiz toplumumuzun geleceği açısından olmazsa olmazımızdır” dedi. 

“28 ŞUBAT BİR GÜNLÜK PLAN DEĞİLDİ, 1950’Lİ YILLARDAN 

İTİBAREN AYAK SESLERİ DUYULMAYA BAŞLAMIŞTI” 

28 Şubat sürecine Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarını anlatarak giren Milletvekili Sait Yüce; “Bakın bu ülke ne darbeler gördü ve ne darbeler atlattı. Bunların hepsinin üstesinden geldi. İşte bu Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğünü ve gücünü göstermektedir. 28 Şubat 1997’de yaşanan postmodern darbe sadece o gün kurgulanmış ve sahneye konulmuş bir darbe ve oyun değildir. 1961’deki darbe ve dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşlarının asılması, 12 Eylül 1980 askeri darbesi. Bunların hepsi 28 Şubat’ın ayak sesleriydi. O günün öncesi ve sonrasında da bu oyunlar devam ettirilmiş ve ülkemiz bir bataklığa çekilmeye çalışılmıştır. Askeri vesayet adı altında yapılan bu darbe girişimi ile dış güçler ülkemizi bölmeye ve parçalamaya çalışmışlardır. Çünkü, hiçbir ülke güçlü bir Türkiye istememektedir. Onlar hala ülkemize ve liderlerimize bunlar Osmanlı gözüyle bakmaktadırlar. 

“O GÜN SIKINTILIYDIM VE 

KUR’ANI KERİM OKUDUM” 

28 Şubat 1997 günü yani o gün ben hayatımda hiç hissetmediğim kadar sıkıntı hissettim. Bir şeyler olacağı adeta içime doğmuştu. Bu sıkıntıyı def edebilmek için elime Kur’anı Kerimi aldım ve okudum. 28 Şubat’ta askeri vesayet vardı. Hatta baktığımızda o zamanlarda Cumhurbaşkanlığı Köşkü olan Çankaya Köşkünün bile tapusunun askerin elinde olduğunu görüyoruz. O dönemde başörtülü hanımlarımıza büyük zulümler yapıldı. Her konuda büyük zulümler yapıldı. 

“İNSANLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAYAN 

HER TÜRLÜ VESAYETİ ORTADAN KALDIRDIK” 

Ama Allah’a şükürler olsun ki, 2001’de Ak Parti kuruldu ve bir yıl sonra yani 2002’de tek başına iktidara geldi. Askeri vesayet Ak Partinin ilk iktidar yıllarında bile vardı. Bakın 2004 yılında bir hastaneye hastaları ziyarete giden şuanki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, başörtülü diye hastaneden içeri sokulmamıştı. Ama biz ne yaptık. Ak Parti iktidarı ile tüm bu vesayet sistemini ortadan kaldırdık. Şimdi herkes özgür, şimdi isteyen başörtüsü takıyor, isteyen takmıyor. İşte insana verilen değer budur” dedi. 

YÜCE’YE HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce’ye yaklaşık 1,5 saat süren konuşmasının ardından Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı İhsan Arıcı tarafından hediye takdiminde bulunuldu. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.