Salon Okçuluk'ta Türkiye Şampiyonu Oldu

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü öğrencisi Begünhan Elif Ünsal, İzmir'de yapılan 'Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2011 01:08
Salon Okçuluk'ta Türkiye Şampiyonu Oldu

Okçulukta bir çok başarıya imza atan milli sporcu 18 yaşındaki Begünhan Elif Ünsal, SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü öğrencisi olarak katıldığı 22-23 Ocak 2011 tarihleri arasında İzmir'de yapılan Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu.

Başarılı sporcu, SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. DR. Süleyman Kutluhan tarafından ödüllendirildi.

Fakültede düzenlenen ödül töreninde konuşan Begünhan Ünsal, olimpiyatlara hazırlandığı için diğer müsabakalarda da başarının gelmesinin sürpriz olmadığını söyledi.

2012 Londra Olimpiyatları'na hazırlanan Ünsal, "Yoğun bir kamp dönemindeyim. Kondisyonumu korumam gerekiyor. Bir çok üniversiteden teklif almam rağmen Isparta'yı seçtim. Başarı için sürekli antrenman yapmam gerekiyordu. SDÜ öğrencisi olarak hedefim olimpiyatlar" şeklinde konuştu.

Milli okçunun aynı zamanda babası olan antrenörü Yalçın Ünsal ise kızının SDÜ öğrencisi olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Elde ettiğimiz performansın düşmemesi, bunun bilimsel destekle birlikte yüksek boyutlara çıkması gerekiyordu. Bunun sonucunda Avrupa salon gençler ikinciliği, büyüklerde Avrupa üçüncülüğü, olimpiyatlarda miks takım üçüncülüğü aldık. İzmir'de ki son müsabakada ise büyük başarıya ulaşıp altın madalya aldık" diye konuştu.

SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kutluhan da, fakülte bünyesinde çeşitli spor dallarında başarıya ulaşmış 14 milli sporcunun öğretim gördüğünü kaydetti. Prof.Dr. Kutluhan, "Milli sporcularımız bizim öğrencilerimiz oldu. İleride akademik sporcu olacaklar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.