Şampiyonluk Sözü Verdiler

Antalya'da yaptıkları kampın ardından ülkelerindeki iç karışıklıktan korkarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Fildişi Sahili'nden üç profesyonel futbolcu, sözleşme imzalamaya hazırlandıkları amatör lig takımı Kadirlispor'u ''şampiyon yapma'' sözü ver

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2011 16:00
Şampiyonluk Sözü Verdiler

Antalya'da yaptıkları kampın ardından ülkelerindeki iç karışıklıktan korkarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Fildişi Sahili'nden üç profesyonel futbolcu, sözleşme imzalamaya hazırlandıkları amatör lig takımı Kadirlispor'u ''şampiyon yapma'' sözü verdi.

Kampa geldikleri Antalya'da ülkelerindeki olaylar nedeniyle endişe duyarak Isparta Valiliğinden sığınma talebinde bulunan 3 oyuncu Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bölgesel amatör ligde mücadele eden Kadirlispor yöneticileriyle anlaşma sağlanmasının ardından idmanlara başladı.

Kadirlispor'un ilk yabancı oyuncuları Sehena Yacouba Coulibaly, Franck Olivier Logbo ve Moubarek Adekunle Oyebamiji idmandan arta kalan zamanlarında, kent içinde geziyor, alışveriş yaparak Türkçe öğrenmeye çalışıyor, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.

Kadirli Stadyumunda ve Sülemiş Turistik Tesislerinde antrenmanlara çıkan futbolcular, tercüman aracılığıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Türkiye'de futbol oynamak olduğunu belirterek, kendilerine kucak açan Kadirli halkına ve kulüp yöneticilerine teşekkür ettiler.

Futbolculardan Sehena Yacouba Coulibaly, ilk zamanlarda korkudan ülkelerine gitmediklerini hatırlatarak, şöyle konuştu: ''Kamp döneminde ülkemizde iç karışıklık vardı ve o nedenle can güvenliği nedeniyle ülkemize gidememiştik. Orada bazı akrabalarımızın öldüğü haberini almıştık. Biz de 3 arkadaş, Isparta'ya gelen Kadirli Özel İdaresi'nde görevli Berrin Gürkan'ın aracılığıyla futbol oynamak üzere Kadirli'ye geldik. Şimdi ülkemizdeki iç karışıklıklar büyük ölçüde sona erdi. Burada olduğumuz sürece Türk halkının misafirperverliği bizi çok mutlu etti ve o nedenle Kadirli'de kalmaya karar verdik. Bundan dolayı artık izin verildiği sürece Türkiye'de ve özellikle Kadirli'de yaşamak istiyoruz. İlerde profesyonel olarak Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük kulüplerde futbol oynamak bizleri mutlu eder. İlk hedefimiz Kadirli Spor'un başarısı ve şampiyon olmak'' dedi.

Kadirlispor Kulübü Başkanı Özkan Esgicioğlu da, ülkelerinde birinci futbol liginde mücadele eden Oslygene Kulübü'nde forma giyen Sehena Yacouba Coulibaly, Franck Olivier Logbo ve Moubarek Adekunle Oyebamiji ile yakın zamanda sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Teknik heyetin raporu doğrultusunda 3 futbolcu ile anlaştıklarını belirten Esgicioğlu, ''Bu futbolcuların lisans işlemleri devam ediyor. Yeni transferlerimizle yeni sezona daha güçlü gireceğiz. Kadirlispor'un 3. Lig özlemini sona erdirme konusunda kararlıyız. Taraftarlarımızdan bu sezon daha fazla destek bekliyoruz'' dedi.

Kulübün 2. Başkanı Abdurrahman Samyürek de, sezona, siyahi futbolcularıyla daha güçlü gireceklerini ve bu sezon tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Öte yandan, takım kaptanı Erkan ise Fildişi Sahilli futbolcuların çok başarılı olacağına inandıklarını belirterek, ''Takım içerisinde diğer arkadaşlarla çok iyi anlaşıyorlar. Allah izin verirse takımımıza verecekleri katkı ile şampiyon olacağız. Kısa sürede takıma uyum sağladıkları için çok mutluyuz. Artık onlarda içimizden birisi oldular'' şeklinde konuştu.

Taraftarlar ise bu yıl yerli ve yabancı transferlerle güçlenen Kadirlispor'un şampiyon olmasını çok istediklerini ve bu nedenle kendi sahasındaki tüm müsabakalara katılarak takımlarına destek vereceklerini ifade ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.