Satmayacağız Sattırmayacağız!

Satmayacağız Sattırmayacağız!

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2019 15:06
Satmayacağız Sattırmayacağız!

Isparta Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı ve ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, AK Parti İl Başkanı Zabun’un ‘Satmayacağız dediler, paşalar gibi sattılar’ açıklamalarına tepki gösterdi. Gürakan, “Zabun’un sattılar dediği şey atıl malzeme” dedi.

Yerel siyasetin gündemi Isparta’nın önemli değerlerinden birisi olan Pomza… AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un “Hani Sayın Günaydın sattırmayacaktı, satmayacaktı? İşte Isparta Belediyesi’nin kendisinin hazırladığı faaliyet raporu kitabı. 2017 yılı faaliyet raporu. Henüz 2018 çıkmadı. Faaliyet raporunun ISBAŞ ile ilgili olan bölümünü okuyoruz. Bakın ne yazıyor. ‘Toplamda 16 milyon 247 bin adet bimsblok, 1987 ton pomza satışı gerçekleşmiştir. Buna karşılık 11 milyon 211 bin TL gelir elde edilmiştir.’ Burada yazan pomza satışı ne oluyor. Bu pomza satışı değil de ne? ‘Satmadık, sattırmadık’ dediler ama paşalar gibi sattılar” ifadelerine cevap ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan’dan geldi.

Ömer Tahir Gürakan, yaptığı açıklamada; “AK Parti İl Başkanı Sayın Osman Zabun’un geçtiğimiz gün televizyon aracılığı ile kurumumuz hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gereği ortaya çıkmıştır. Hatırlanmalıdır ki; daha önceki belediye yönetimi kasasında 1 milyon TL nakit para bulunan fabrikamızı ve maden ruhsatlarının kullanım hakkını sadece 1 milyon TL’ye İstanbul menşeili bir firmaya satmıştır. 2009 yılında tekrar göreve gelen Sayın Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın üstün gayretleri ile ISBAŞ AŞ’yi ve maden ruhsatlarını geriye almış ve Isparta halkının öz malı haline getirmiştir” dedi.

ÜRETİMDE KULLANILMAYAN ATIL MALZEME
Gürakan, “Stratejik öneme sahip, birçok ürünün hammaddesi olarak kullanılan, en az bor madeni kadar değerli ponza madenlerinin kullanım hakkı şu anda ISBAŞ AŞ’ye yani Isparta halkına aittir. ISBAŞ AŞ 2009 yılından bugüne kadar hiç bir özel firmaya ticari amaçla satış yapmamıştır. ISBAŞ AŞ’nin yıllık ürettiği milyonlarca bimsblokta kullandığı ponza madeni 186 bin 102 tondur. Sayın Zabun’un ‘satıldı’ diye iddia ettiği rakam ise 1897 tondur. Yani ISBAŞ’ın kullandığı ponza madeninin sadece 100’de 1’idir. Bu ponza madeni de 0.5 mm’lik, üretimde kullanılamayan, atıl malzemedir. Verildiği yer ise Park Bahçeler Müdürlüğü ve bir zamanlar Sayın Zabun’un meclis başkanlığını yaptığı İl Özel İdaresidir. Yani bimsblok üretiminde kullanılan ponza madenimizi kimseye vermedik, vermeyiz de. ISBAŞ AŞ bu satışla çöpe gidecek olan atıl malzemeyi ekonomiye kazandırmıştır. Bizler bugüne kadar Sayın Şükrü Başdeğirmen’in anlattığı “ponza madenlerinin kantar kantar satılması” veya madenlerin işletim haklarının tüccarlara açılması yöntemini hiç uygulamadık, uygulamayı aklımızın ucundan dahi geçirmedik. Geçmişte Isparta halkının öz malı olan ISBAŞ Fabrikası ve ponza madenlerinin kullanım hakkını satan ve bugünde yönetime geldikleri taktirde satacaklarını açıklayan siyasilere cevabımız nettir; Isparta halkının kazanımlarını satmayacağız, sattırmayacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum