Sav Kasabası Yatırıma Doymuyor

Sav Kasabasında, 3,5 yılda alt yapı ve üst yapı alanında yaklaşık 60 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Sav Kasabası Yatırıma Doymuyor

Sav Kasabasında, 3,5 yılda alt yapı ve üst yapı alanında yaklaşık 60 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

AK Parti Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’in desteği ile 3,5 yılda gerek alt yapı gerekse üst yapı alanında yaklaşık 60 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, “Kasabamızdaki fabrikalar en az 500 kişiye istihdam sağlayacak.

Önümüzdeki kış tüm hemşehrilerimizin tamamı doğalgaz kullanabilecek. Alt yapı çalışmalarında çok önemli mesafeler katettik. Park çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi.

Isparta Merkeze bağlı Sav Kasabası’nda belediye tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte belde adeta şantiye alanına döndü. Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Kasabadaki fabrika sayısının da giderek arttığına dikkat çekti.

Sav Kasabası adeta Organize Sanayi Bölgesine dönmüş durumda. Yeni açılan fabrikalarla kasabadaki fabrika sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

SAV’A 3,5 YILDA YAKLAŞIK 60 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK

Sav Kasabasının AK Partili başarılı Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Kasabada yatırımların son sürat devam ettiğine dikkat çekerek, “Sav’da hizmet bitmez, yatırımlar bitmez” dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’in desteği ile 3,5 yılda kasabaya çok önemli yatırımlar kazandırdıklarını ifade eden Başkan İpekçi, “Sav’da gerek alt yapı gerekse üst yapı alanlarında Belediye olarak 18 milyon liralık, Devlet imkanlarıyla da 40 milyon liralık olmak üzere yaklaşık 60 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik.

Bu yatırımların gerçekleşmesinde en büyük desteği gördüğümüz başta Milletvekilimiz ve TBMM Başkan Vekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e ve Mehmet Uğur Gökgöz’e en kalbi teşekkürlerimizi sunuyorum. Kendilerinden Allah razı olsun” dedi.

DOĞALGAZDA 4. ETAP ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Sav Kasabasında 2020 yılında başlatılan doğalgaz çalışmalarında 4. Etap çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Belediye Başkanı Şakir İpekçi, “Şuanda Kasaba halkının yüzde 90’ı doğalgaza kavuşmuş durumda.

Bazı bölgelerdeki doğalgaz çalışmalarını da kısa sürede tamamlayıp önümüzdeki kış döneminde tüm kasabamızı doğalgazdan yararlanır hale getirmiş olacağız. Böylece tüm hemşehrilerimiz hem ekonomik yakıttan faydalanmış olacaklardır”dedi.

20 BİN M2 ALANA TAŞ DÖŞEDİK

Sav Kasabasının yollarının daha güzel olması noktasında da çalışmalalar yürüttüklerini belirten Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, “Kasabamızdaki yollara yaklaşık 20 bin m2 taş döşedik. Bu çalışmalarımız yaz boyunca devam edecek” dedi.

FABRİKA SAHASINDAKİ ALT YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANMAK ÜZERE

Göreve gelir gelmez ilk işinin kasabada yatırım yapmak isteyen yatırımcıların önünü açmak olduğunu ve bu çerçevede ve yatırımcılara her konuda yardımcı olduklarını belirte Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, bu çerçevede 18 yeni fabrikayı daha kasabaya kazandırdıklarını daha önceki 12 fabrika ile birlikte Kasabadaki fabrika sayısının 30’a çıktığını ifade etti.

500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, beldesindeki fabrikalarda toplam 500 kişinin istihdam edileceğini ve bu kişilerin aileleriyle birlikte hesaplandığında enaz 1500 kişinin bu fabrikalar vasıtasıyla ekmek yiyeceğini kaydetti.

İpekçi, ayrıca Sav Kasabası’nda kendi dönemlerinde bu güne kadar yaklaşık 200 ev ruhsatı verdiklerini de ifade ederek kasabadaki konut yapımının da hızlandığını ve Sav’da oturmak isteyen aile sayısında da önemli artış kaydedildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.