Sav’da Sokak Hayvanlarıyla İlgili Korkunç İddia

Isparta Merkez’e bağlı Sav Beldesi’nde son zamanlarda ardı ardına gerçekleşen sokak hayvanı ölümleri dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Sav’da Sokak Hayvanlarıyla İlgili Korkunç İddia

Isparta Merkez’e bağlı Sav Beldesinde ardı ardına gerçekleşen sokak hayvanı ölümleri beldedeki hayvan severleri ayağa kaldırdı.

Beldede son zamanlarda sokak hayvanlarının zehirlenerek öldürüldüğü iddiası adli makamlara da taşınırken, yapılacak soruşturmanın sonucu merakla bekleniyor.

Belde sakinleri Sav Belediyesi’nin konuya karşı duyarsızlığından şikayetçi.Ölen hayvanlardan alınan numunelerin laboratuvar incelemelerinde zehirlenerek öldüklerinin tespit edildiği iddiaları da gündemde.

Sav Belediyesi’nin konuyla ilgili duyarsız davrandığını iddia eden hayvan severler, “Konuyla ilgili Sav Belediyesi’ne defalarca müracaatta bulunduk. Belediye konuyla kendilerinin bir ilgisi olmadığını, beldedeki çobanların sürülere zarar vermemeleri için köpekleri zehirlemiş olabileceğini söylüyor. Eğer öyleyse bile belediyenin bu konuda önlem almaması, vahşete seyirci kalması düşünülemez” dedi.

Öte yandan zehirlenerek ölen sokak hayvanlarının bulundukları yerlerden alınarak gerekli tedbirler eşliğinde defnedilmesinin sağlanmadığına dikkat çeken hayvan severler, “Zehirlenerek öldürülen hayvanlar öldükleri yerde kalıyor. Durum bir taraftan sokak hayvanı vahşeti, bir taraftan da halk sağlığı sorunu olarak büyüyerek devam ediyor. İlgililerin bir an önce bu konuyu gündemlerine almasını istiyoruz” dediler.

Habersulh

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum