SDÜ Akıllı Sınıf Kuracak

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu başkanlığındaki bir heyet, Komrat Devlet Üniversitesi'nin kuruluşunun 20. yılı etkinliklerine katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2011 21:50
SDÜ Akıllı Sınıf Kuracak

SDÜ heyeti temasları sırasında ilk olarak, Moldova Gagauz Otonom Bölgesi'nde yer alan Komrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zinovia Arıcov'u ziyaret etti.

Ziyaretin ardından heyet, Komrat Üniversitesi'nde görev yapan dekanlar ve bölüm başkanlarından üniversite hakkında bilgi aldılar. Üniversite yetkilileriyle yapılan görüşmelerde iki üniversite arasında mevcut olan işbirliğinin geliştirilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Görüşmelerde iki üniversite arasındaki akademik ilişkilerin zenginleştirilmesi amacıyla SDÜ bünyesinde bulunan akıllı sınıflar ve Komrat Devlet Üniversitesi'ne kurulacak bir akıllı sınıf aracılığıyla iki üniversitenin işbirliği yapabileceği belirtildi.

Ayrıca Komrat Devlet Üniversitesi'nin akademik kadrosunun güçlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla SDÜ'nün yüksek lisans ve doktora programlarına Komrat Devlet Üniversitesi'nin akademik kadrosunun nasıl dahil edilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

SDÜ heyeti daha sonra üniversitenin 20.yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Komrat Devlet Üniversitesi'nin 20.yılını kutlayarak, iki üniversite arasındaki yakın dostluğa ve işbirliğine verdikleri önemi dile getirdi. Dulupçu, SDÜ'nün adını taşıdığı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1994 yılında bölgeye yaptığı ziyaretin, iki üniversite arasında gelişen kardeşlik ilişkilerinin başlangıcını oluşturduğunun altını çizdi. Dulupçu konuşmasında, bundan sonra da bu ilişkilerin gelişerek devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.