SDÜ Akut Ekibine Jandarma Desteği

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde kurulacak olan Isparta Akut Birimi için hazırlıklar devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2011 17:20
SDÜ Akut Ekibine Jandarma Desteği

SDÜ'den 7 kişilik bir ekip 28 Mart - 8 Nisan tarihleri arasında Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'nda Arama Kurtarma Eğitimi'ne katıldı.

SÜDAK Akademik Danışmanı Uzman Ali Şenkaynağı başkanlığındaki ekip iki hafta süren eğitim sürecinde, deprem ve doğada arama kurtarma çerçevesinde uygulamalı eğitimler aldı.

Afet bölgesinde planlamanın yapılması, enkaz içinde dinleme cihazlarının kullanılması, köpekli arama, canlıya ulaşma ve tahliyesi, doğada kaza geçirmiş kişiye ilkyardım müdahalesi ve gerekli tekniklerin kullanılarak tahliyesinin yapılması gibi konularda eğitim alan kursiyerler, kursun çok verimli geçtiğini söyledi.

Öte yandan SDÜ Isparta Akut Birimi için Doğu Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önündeki 3 Nolu Prefabrik Binanın Merkez Bina olarak hizmet vermesi kararlaştırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.