SDÜ: Bilim ve Teknoloji Üssü

SDÜ bünyesinde DPT desteğiyle 2010 yılında faaliyete giren “Yenilikçi Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi” kapsamında CAD/CAM Araştırma ve Uygulama Merkezine “Lazer Destekli Direkt Metal İmalat ve Prototip Laboratuvarı” açıldı.

Yayınlanma:
SDÜ: Bilim ve Teknoloji Üssü



SDÜ bünyesinde DPT desteğiyle 2010 yılında faaliyete giren “Yenilikçi Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi” kapsamında CAD/CAM Araştırma ve Uygulama Merkezine “Lazer Destekli Direkt Metal İmalat ve Prototip Laboratuvarı” açıldı. Dünyada sayılı üniversitelerde ve firmalarda bulunan laboratuvara, Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk SDÜ sahip oldu.
Proje sorumlularından Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek ve Proje Tasarım İmalat Bölümü yürütücüsü CAD/CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak ve proje ekibinin yoğun çalışmaları sonucu açılan laboratuvar, CAD-CAM Araştırma Uygulama Merkezinde faaliyete girdi.

21. Yüzyılın imalat teknolojisine önderlik eden özelliğe sahip olan laboratuvarın açılışında konuşan Prof. Dr. Osman İpek, sağlıktan enerjiye, savunma sanayisine yönelik nitelikli üretimlerin yapılacağı “Lazer Destekli Direkt Metal İmalat ve Prototip Laboratuvarı”nı bölgeye ve Türkiye’ye kazandırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise SDÜ’nün bilim ve teknoloji üssü haline geleceğini vurgulayarak ülkemizin bilgi yoğunluklu teknolojilerle kalkınacağını; teknolojinin hayatın her evresinde uygulanarak katma değer üretilmesi gerektiğini söyledi. Günlük hayata ilişkin her maddenin açılan laboratuvarda cisme dönüştürüleceğini belirten İbicioğlu, “SDÜ olarak çok daha başarılı çalışmalara imza atacak, Türkiye’nin mükemmeliyet merkezi olacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji