SDÜ Dünya Üniversitelerinde İlk 20'de

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Metin Lütfi Baydar, SDÜ'nin dünya üniversiteleri sıralaması'nda ilk 20'ye girdiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2010 18:06
SDÜ Dünya Üniversitelerinde İlk 20'de

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen "Geleneksel Ödül ve Biniş Giyme Töreni" Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tören, Akademik Oda Orkestrası'nca sunulan müzik dinletisi ve SDÜ Radyo- Tv Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan MMF tanıtım filmiyle başladı. SDÜ'nün dünya sırlamasında 20'ye girerek büyük başarı elde ettiğine vurgu yapan Rektör Metin Lütfi Baydar, "MMF, SDÜ' nün kurucu unsurudur.

Üniversitemizmühendislik temeliyle kurulmuştur. Bugün üniversite olarak birçok başarıyı yakalamışsak burada MMF' deki köklü çalışmaların payı büyüktür. Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması'nda ilk 20'ye giren 1992'de kurulmuş başka üniversite yoktur. SDÜ, Türkiye'nin haklı gururudur. Elbette ki eksiklikler olacak ve bu eksiklikler hiç bitmeyecek. Bizler elimizdeki şartları en iyi şekilde değerlendirdiğimiz için bu başarıyı yakaladık" dedi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise "SDÜ, Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi daha sonra da Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Isparta Mühendislik Fakültesi iken öğretim görevlisi olarak görev yaptım, bugün burada akademisyen öğrencilerimi görmek çok kıvanç verici bir durum. SDÜ'nün başarısını, gerek öğrencileriyle gerek akademisyenlerinin ortaya koyduğu bilimsel çalışmalarla görüyoruz. Tüm dünyada yükseköğretim, bilim ve teknoloji meseleleri tartışılmaktadır.

Dünyanın geldiğinokta, birçok alanda değişikliklere zorlamaktadır. Üniversiteler yayında gösterdiği başarıyı üretim ve sanayide de göstererek bu alanda da önemli yerlere gelmelidir. Bugün burada ödül alacak projelerde başarı gösteren arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Vali Ali Haydar Öner'e ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay'a Üniversitenin armağanlarını takdim etti. Geleneksel Ödül ve Biniş Giyme Töreni kapsamında 2009-2010 yılında yeni unvan alan 37 öğretim üyesine biniş giydirildi. 2009-2010 yılı TUBİTAK, DPT, San-Tez ve AB Projeleriyle fakülteye katkıda bulunan öğretim elemanlarına, 2010 yılı Üniversite Giriş puanlarına göre SDÜ MMF' yi tercih eden en yüksek puana sahip üç öğrenciye plaket ve hediyeleri verildi. Ayrıca 2009-2010 yılı TUBİTAK Lisans Projesi desteği alan öğrenci ve danışmanlarına teşekkür belgeleri ve hediyeleri ile 2008-2009 yılı ABS Performanslarına göre profesör, doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerine de bilim ve teşvik ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum