SDÜ Hastanesinde "Prostat Kanseri Taraması" Yapılacak

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Üroloji Polikliniğinde prostat kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Prostat Kanseri Taraması" yapılacak.

Yayınlanma:
SDÜ Hastanesinde "Prostat Kanseri Taraması" Yapılacak

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Üroloji Polikliniğinde prostat kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Prostat Kanseri Taraması" yapılacak.

Prostat kanseri taraması, Türk Üroloji Derneği tarafından 12-16 Eylül tarihleri arasında, Sosyal Güvenlik Kurumu dışında ilave özel ücret alınmaksızın üniversitemiz hastanesinin de içinde yer aldığı 9 üniversite hastanesinin üroloji polikliniklerinde 50 yaş üzerindeki hastalara uygulanacak.

SDÜ Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Türk Üroloji Derneği (TÜD) Üroonkoloji Çalışma Grubu Isparta Temsilcisi Prof. Dr. Sedat Soyupek, 15 Eylül tarihinin ‘Prostat Kanseri Farkındalık Günü’ olduğunu belirterek 12-16 Eylül tarihleri arasında 9 üniversite hastanesinde kanser tarama çalışmasının yapılacağını söyledi.

Çalışmaya 50 yaş üstü erkekler veya 40-50 yaş arası ailesinde prostat kanseri hikayesi bulunan vatandaşların dahil edileceğini belirten Prof. Dr. Soyupek, Sosyal Güvenlik Kurumu dışında ilave özel ücret alınmaksızın yapılacak tarama çalışmalarına belirtilen şartları taşıyan Ispartalı vatandaşların katılabileceğini vurguladı.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Akciğer kanserinden sonra en çok görülen kanser türünün prostat kanseri olduğuna değinen Prof. Dr. Soyupek, "Kanser erken teşhis edildiği takdirde tedavi edilebilir bir hastalıktır.

İşte bu nedenle Türk Üroloji Derneği Üroonkoloji Çalışma Grubu olarak ülke genelinde 9 üniversite hastanesinde bir haftalık tarama çalışması yapacağız. Elde edilen veriler ise bilimsel çalışmalarda kullanılacak. Belirtilen şartları sağlayan Ispartalı vatandaşlarımızı bu çalışmaya katılmaya çağırıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.