SDÜ Hastanesi’ne Ek Hizmet Binası Yapılacak

Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği vasıtasıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine acil müdahale, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ek hizmet binası kazandırılıyor.

Yayınlanma:
SDÜ Hastanesi’ne Ek Hizmet Binası Yapılacak

Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği vasıtasıyla hayırsever iş insanları desteğiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ek hizmet binası kazandırılacak.

Üniversite Hastanesinin yan tarafında yer alan arsa üzerine bodrum + zemin kat ve birinci kat olmak üzere toplamda 6.654 metrekareden oluşacak acil müdahale, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ek hizmet binası yapılacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında hayata geçecek ek hizmet binasının bodrum katında yemekhane, depo ve tesisat alanı bulunacak. 3.560 metrekareden oluşacak zemin katta yetişkin acil alanları, çocuk acil alanları, 2 adet acil ameliyathane, acil görüntüleme ve tüm ihtiyaç alanlarının karşılandığı bir kısım yer alacak. 2.437 metrekarelik birinci katta ise izolasyon odaları 35 tek kişilik, 17 adet çoklu olmak üzere 52 yataklı yoğun bakım katı planlandı.

Konuya ilişkin Isparta Belediye Başkanı ve Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanı Şükrü Başdeğirmen beraberinde SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay, üniversite, hastane ve dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Hastanenin hem yatak kapasiteli hem de güvenli bir yoğun bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay, ek hizmet binasının detaylarını anlattı. 3. basamak sağlık hizmeti verdiklerini ve yoğun bakım açısından çok ihtiyaç duyulan bir hastane olduklarını söyleyen Oksay, “Sayın başkanımızın öneri ve fikri ile rektörümüzün de onayıyla bir yoğun bakım binası yapma noktasında kolları sıvadık. Hastalarımıza yoğun bakım ihtiyaçlarının karşılanması için yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak bölgenin yoğun bakım hastalarının ihtiyaçlarını biz karşılamaya çalışıyoruz. Başkanımızla hem fikir olduk ve çalışmaları tamamlamış bulunuyoruz. Hizmet kalitemizi artıracak bir çalışmaya başlıyoruz” derken, yapılacak olan binaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ek hizmet binasının yapılmasının Isparta ve çevresi için önem taşıdığını söyleyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan “Hastalarımızın sağlığına daha rahat kavuşabileceği bir hizmeti kentimize kazandırıyoruz” diye konuştu. Rektör Saltan, “Bugün bizim için çok heyecanlı bir gün. Başkanımıza minnettarlığımı belirtmek isterim, bu fikir kendilerinden çıktı. Sürekli hasta yakınlarımızdan yoğun bakım üniteleri için telefonlar, talepler alıyoruz. Bununla ilgili yoğun bakımı nasıl genişletebiliriz diye düşünüyorduk, başkanımızın bu önerisi çok cazip geldi, üzerinde çok çalıştık. Güzel bir proje ortaya çıkarttık. Bu proje sadece Isparta değil, çevre iller için de çok önemli. Tüm bölgemize hitap edecek, bölgemizin sorunlarına çözüm bulacak bir yapı olacak. Acil durumumuzda rahatlatılmış olacak, ulaşımını kolaylaştırmış olacağız. Isparta’mız için önemli bir gün. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başkanımızla, şehrimizle, üniversitemizle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum