SDÜ Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu'ndan Büyük Başarı

Doç. Dr. Yasin Şöhret Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Bünyesindeki Teknik Komitede

Yayınlanma:
SDÜ Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu'ndan Büyük Başarı

1947 yılında kurularak Birleşmiş Milletlerin yasal havacılık organı olarak kabul edilen ICAO, dünya genelinde sivil havacılık alanında otorite olarak kabul ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin de kurucu üyesi olduğu ICAO bünyesinde politikalar geliştirmek üzere pek çok teknik komiteler bulunuyor.

Bu komitelerden birisi olan Çevre koruma Komitesine bağlı bilim kurulunda üye ülkelerden seçilen bilim insanları delege olarak katılım sağladı. ICAO bünyesinde olan teknik komitede, Ülkemizde yer alan diğer üniversitelerden de bilim insanları yer aldı.

Özellikle sivil havacılıktan kaynaklanan çevresel etkileri azaltmaya yönelik politikaların geliştirilmesini ve yeni teknolojilerin kullanımının teşvik edilmesini hedefleyen grup çalışmalarının sonucunda ICAO genel kuruluna rapor sunulacak.

Söz konusu bu raporun dünya genelinde sivil havacılığın geleceğine yön verecek adımların atılmasında etken olması bekleniyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Bakım ve Onarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Şöhret, Türkiye Cumhuriyeti adına Uluslararası Havacılık Örgütü (ICAO) bünyesindeki teknik komiteye katılan heyette yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.