SDÜ Öğrencileri İş Dünyası İle Buluştu

SDÜ Öğrencileri İş Dünyası İle Buluştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2016 09:33
SDÜ Öğrencileri İş Dünyası İle Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta Meslek Yüksekokulu, 40. yıl etkinlikleri kapsamında “Kariyer ve İş Dünyası” konulu bir panel düzenledi.

Ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler, gençlerin kariyer hedeflerine yön verecek bakış açılarını ortaya koymak amacıyla düzenlenen panel, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Bloomberg Televizyonu Ekonomi programı yapımcısı Sami Altınkaya ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Sedat Kılıç konuşmacı olarak katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurul Başkanı Uğur Büyükçulcu moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, katılımcılar kendi iş deneyimlerinden yola çıkarak gençlere kariyer fırsatları hakkında bilgi verdi.



Panelde gençlere ekip çalışmasının öneminden bahseden Bloomberg Televizyonu ekonomi programı yapımcısı Sami Altınkaya, “Zeybek oynamam halay çekerim diyebilmelisiniz. Kendinize ait farklılıklarınızı ortaya koymanız lazım. Bunu koyarsanız kariyer sahibi olursunuz. İdealleriniz yukarı çıkmaksa kendi farklılıklarınızı yaratın ve bu farklılıkları içselleştirin” diye konuştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi ve genç iş adamı Sedat Kılıç da panelde yaptığı konuşmada kendi başarı öyküsüyle gençlere ışık tuttu. Genç bir girişimci olarak girişimciliğin dört temel kuralı olduğunu belirten Kılıç, bu kuralların fark yaratmak, verimlilik, erişilebilirlik ve sürdürülebilirlik olduğunu söyledi. Gençlerden akla yatkın hayal kurmalarını isteyen Kılıç, herkesin gelecekte bir oyuncu olabilecek kapasite ve imkana sahip olduğuna dikkat çekti.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.