SDÜ Öğrencileri Tarihi Eserleri Halıya Dokudu

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi El Sanatları Bölümü öğrencileri Isparta Yalvaç ilçesi Psidia Antiocheia kentinden çıkan tarihi eserleri halıya dokundu

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2011 13:39
SDÜ Öğrencileri Tarihi Eserleri Halıya Dokudu

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencileri Isparta Yalvaç ilçesi Psidia Antiocheia kentinden çıkan tarihi eserleri halıya dokundu. Öğrenciler 27 eseri bir sergiyle vatandaşların beğenisine sundu.

TBMYO Müdürü M. Zafer Çağlar, El Sanatları Bölümü'nden 4 öğretim elemanı ve 35 öğrencinin yaklaşık bir yıllık çalışması sonunda Yalvaç Psidia Antiocheia'da ve Yalvaç Müzesi'nde yer alan eserlerin önce modellendiğini sonra da halıya dokunduğunu belirtti.

Yalvaç Antiocheia kentini tanıtmak ve halıcılık sektöründe farklı bir soluk yaratmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Çağlar, "Yalvaç tarihi özelliği konusunda önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor. Isparta da halıcılığıyla ünlü bir il. Tarihi kültürü yansıtırken halıcılık sektöründe de farkındalık oluşturmak istedik. " dedi.

Artık insanların büyük halılar yerine daha küçük ve hediyelik halıları tercih ettiklerine dikkat çeken Çağlar, halıcılıktaki yeni anlayışa öncülük etmek istediklerini belirterek bu çalışmanın Yalvaç ile sınırlı kalmayacağını, Isparta'daki diğer tarihi yöreleri de buna benzer çalışmalarla tanıtmak istediklerini anlattı.

Sergide 27 eserin yer aldığını belirten TBMYO El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Nilhan Özaltın ve Figen Yurteri de yirmi bir eserin halı, üç eserin sumak, diğer üç eserin de hem sumak hem de halı tekniğiyle dokunduğunu kaydetti.

Sergi açılışı sonrasında, sergiye katkıda bulunan öğrenci ve öğretim görevlilerine teşekkür belgesi verildi. Serginin açılışına Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kitiş, davetliler, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.