SDÜ Rektörlük ve Dekanlıklar Şehir Merkezine Taşıyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) üniversite-şehir kaynaşması için rektörlükle bazı fakülte dekanlıklarının makamını şehir merkezinde açacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2011 20:08
SDÜ Rektörlük ve Dekanlıklar Şehir Merkezine Taşıyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) üniversite-şehir kaynaşması için rektörlükle bazı fakülte dekanlıklarının makamını şehir merkezinde açacak.

SDÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, göreve başlamasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen üniversite-şehir kaynaşması ve birlikteliği için ilginç bir karar aldı. İbicioğlu, rektörlük makamı ile önemli fakültelerin dekanlıklarının şehir merkezinde bulunacağını söyledi.

İbicioğlu, SDÜ'nün Isparta ile içiçe olması gerektiğini belirterek, "Rektörlük ve bazı fakülte dekanlıkları hem yerleşke içinde, hem şehirde olacak. Haftanın belirli günleri rektör, rektör yardımcıları, dekanlarımız şehir merkezindeki makamlarında vatandaşlarla iç içe olacak. İnsanlarımız görüşlerini, projelerini, taleplerini ve ilgili konularını bize şehir merkezimizdeki yerimizde iletebilecek." dedi.

Vatandaşları ilgilendiren çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapılarak uygulamaya geçileceğini belirten İbicioğlu, "Örneğin; ziraat fakültemizin yaptığı bir çalışma çiftçimize burada anlatılacak. Tıp fakültemizle ilgili çalışmalar, bilgilendirmeler buradan yapılacak. Bu şekilde örnekleri artırmak mümkün. Çalışmalara başladık. Böylece şehirden kopukluk ortadan kaldırılacak." diye konuştu.

Üniversitenin halk ve sanayi ile buluşmasına önem vereceklerini ifade eden İbicioğlu, halkın sorunları ile ilgilenerek, yapılan bilimsel çalışmaların sonuçlarının halk ile paylaşılacağını anlattı. İbicioğlu, SDÜ'nün şehir merkezinde rektörlük makamı olarak düşündüğü yerin EML karşısındaki TEDAŞ binasının arkasında bulunan eski merkez karakolu binası olduğunu, bu konuda Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile görüşeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.