SDÜ Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğu Binası açıldı. Topluluk üyesi öğrencilerin kendi uğraşları ve sponsorların desteği ile tamamlanan “İnşaat Topluluğu Binası”, bu anlamda Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

Yayınlanma:
SDÜ Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğu Binası açıldı. Topluluk üyesi öğrencilerin kendi uğraşları ve sponsorların desteği ile tamamlanan “İnşaat Topluluğu Binası”, bu anlamda Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

SDÜ’den yapılan açıklamada: “Altı yıl önce temelleri atılan, Batı Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Binasının arka tarafında bulunan binanın açılışını yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan İnşaat Topluluğu Başkanı Rıdvan Çakır, “Elimizden gelen çabayı göstererek binamızın bugün açılışını yapıyoruz.

Bizlere her zaman destek olan SDÜ Yönetimine, daire başkanlıklarına, hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Her zaman daha ileri gitmek için çalıştık. Çalışmayı da sürdüreceğiz. İlham veren üniversitenin ilham veren öğrencileri olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İnşaat Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi İlyas Devran Çelik ise 2008 yılında kurulan inşaat topluluğunun başarılı projeler hayata geçirdiğini vurgulayarak “Bu bina, öğrenciler açısından örnek bir proje. İdealistliğini ve sinerjisini kaybetmeyen, emek veren tüm öğrencilere teşekkür ediyorum.” dedi.

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Saplıoğlu ise gurur verici çalışmalara imza atan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, SDÜ’de 100’den fazla öğrenci topluluğunun yer aldığını belirterek inşaat topluluğunun en başarılı topluluklar arasında yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Terzi, yapımı tamamlanan binanın içerisinde yapılacak güzel işlerin konuşulması temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan ise inşaat topluluğu faaliyetlerinden övgüyle bahsettiklerini ifade ederek başarılı çalışmaları ile öğrenci toplulukları arasında ilk sırada yer alan inşaat topluluğundan iyi çalışmalar beklediklerini vurguladı. Prof. Dr. Saltan, öğrencilere, “Yeni fikirler ile başarılı çalışmalarınıza devam etmelisiniz. Bayrağı daha yukarı taşımalısınız.Sizlerle her zaman gurur duyuyoruz.” diye seslendi.

Konuşmaların ardından İnşaat Topluluğu Binasının açılışı gerçekleştirildi.

turkiye’de-bir-ilki-gerceklestirdiler-(1).jpg

turkiye’de-bir-ilki-gerceklestirdiler-(2).jpg

turkiye’de-bir-ilki-gerceklestirdiler-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.