SDÜ’de “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” Kutlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü işbirliğiyle düzenlenen programla “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” kutlandı.

Yayınlanma:
SDÜ’de “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” Kutlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü işbirliğiyle düzenlenen programla “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” kutlandı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, hemşirelerin gününü kutlayarak pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının gücünü bir kez daha anladıklarını söyledi. Hemşirelik ve ebelik uygulamaları ile ilgili üniversite olarak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Prof. Dr. Çarıkçı, sorunların çözümü ve daha iyi şartlarda çalışılması adına çalışmaların en yakın zamanda çözülmesini beklediklerini dile getirdi.12-mayis-dunya-hemsireler-gunu-kutlandi-1.jpeg

Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Taşçı Duran ise konuşmasında şunları kaydetti: “Hemşirelik dil, din, ırk farkı gözetmeksizin herkes için sağlık ilkesini benimseyen birey aile ve topluma sağlık hizmeti sunmada en etkili sağlık öğesidir. Her türlü olumsuzlukta maddi ve manevi ülkemizin her köşesinde çalışan hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutluyorum."

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferdi Başkurt, hemşirelik mesleğinin günümüzde geldiği noktadan bahsederek, “Toplum sağlığının fedakârlık gerektiren hemşirelik mesleğinin en önemli özelliği bilim temelli olmasıdır. “dedi.

12-mayis-dunya-hemsireler-gunu-kutlandi-3.jpeg

Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Fatma Bülbül ise, "Özellikle pandemi döneminde nefes alamayana nefes; anneyle evladın ayrı düştüğü durumlarda anneye evlat; evlada anne olan bizler, göçük altında kalan her sese de nefes olduğumuz gibi her zaman özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Türk Hemşireleri Derneği Başkanı Doç. Dr. Azize Atlı Özbaş ise şöyle konuştu: “Uluslararası Hemşireler Derneğinin 2023 yılının mottosu "Bizim Hemşirelerimiz, Bizim Geleceğimiz" olarak belirlendi. Hemşireler, daha sağlıklı, duyarlı toplumlar, güçlü ekonomiler ve uluslar için kilit öneme sahiptir.” Özbaş, konuşmasında hemşirelik mesleğinin özlük hakları, mesleki ve adil ücret sorunlarına da değindi. Program, Hemşirelik bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi sonrası sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.