SDÜ'de Rektörlük Yarışı Başladı

Eski Rektör M. Lütfi Baydar'ın Emekli olmasıyla SDÜ'de Rektörlük yarışı başladı. İlk Aday Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kutluhan Oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2011 18:54
SDÜ'de Rektörlük Yarışı Başladı

Eski Rektör M. Lütfi Baydar'ın Emekli olmasıyla SDÜ'de Rektörlük yarışı başladı. İlk Aday Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kutluhan Oldu. İşte Prof. Dr. Süleyman Kutluhanın Basın Açıklaması.

Üniversitemizde, rektör aday belirleme seçimi sürecine girmiş bulunmaktayız. Üniversitemiz; aynı tarihte kurulan üniversitelerin pek çoğundan altyapı, akademik personel sayısı ve öğrenci sayısı bakımından çok daha ileri bir seviyeye ulaşmıştır. Bu süreçte Üniversitemizin, ülkemizin 12’nci büyük Üniversitesi haline gelmesinde çok önemli çaba ve katkıları olan tüm Rektörlerimize teşekkür ediyorum.

Üniversitemizin bugünkü başarısını çok daha üst seviyelere taşınarak, gerek ülke düzeyinde gerek uluslararası üniversiteler arasında seçkin bir yer edinmesinin sağlanmasına gereksinim vardır.

Üç yıla yakındır yaptığım hastane başhekimliği ve bir buçuk yıldır yaptığım Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanlığı’ndan kazandığım deneyimlerimle, geleceği hedefleyen, insanı merkez alan hizmet anlayışı ile hep birlikte üniversitemizi daha üst seviyelere taşımak arzu ve heyecanı ile Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğumu açıklıyorum.

Hiç şüphesiz Üniversitemiz; kurulduğu günden bu güne kadar Isparta’mıza önemli sayılacak nitelikte ekonomik katkılarda bulunmasının yanı sıra şehrimizin kültürel ve sosyal hayatının, sanayisinin hatta özellikle de kış turizminin gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu çerçevede, Üniversitemiz ile sanayicinin, esnafın, projesi olan herkesin ve diğer ilgili tüm kesimlerin işbirliğini eskiye nazaran daha da artırıp, Üniversitemizle birlikte çalışma fırsatları oluşturarak, Isparta’mızın kalkınmasına katkıda bulunmak istiyorum. Böylece Üniversitemizi; gerek Isparta’da gerek ülke düzeyinde ve gerekse uluslar arası alanda daha da tanınır hale getireceğiz. Kurumsallaşmaya azami derecede özen göstererek, üniversitede yürütülen tüm işlerin belirli kurallar ve ilkeler çerçevesinde, dürüst ve vicdanlı bir şeklide, adalet ve hakkaniyet ölçüsünde yerine getirilmesini sağlamaya gayret edeceğim.

Bunun içinde akademisyenlerimizin, idari personelimizin ve bize emanet olan değerli öğrencilerimizin üniversite yönetimine katkı sağlayacakları ortamları oluşturarak, birbirleriyle uyumlu, adil, saygı ve sevgiye dayalı, ilkeli bir yönetim anlayışını hakim kılma çabası içerisinde olacağım. Tüm Üniversite ve Ispartalı hemşerilerimle birlikte, ortak akıl ve istişareyle tam bir takım çalışması içerisinde, üniversitemizi layık olduğu yerlere taşımak istiyorum.

Yapılacak olan Rektörlük aday belirleme seçimlerinin üniversitemize, Isparta’mıza ve Ülkemize hayırlı olmasını, saygı ve sevgi dolu bir seçim sürecinin yaşanmasını temenni eder, herkese sağlık ve esenlikler dilerim.

Saygılarımla. 21-03-2011
Prof. Dr. Süleyman KUTLUHAN
Süleyman Demirel Üniversitesi
Rektör Adayı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum