SDÜ’den 14 Akademisyen 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde Yer Aldı

Süleyman Demirel Üniversitesinden 14 bilim insanı, Stanford Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

Yayınlanma:
SDÜ’den 14 Akademisyen 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde Yer Aldı

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden 14 bilim insanı, Stanford Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2021 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olarak iki kategoride hazırlandı.

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alındı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.