SDÜ’den 32, ISUBÜ’den 6, Türkiye Genelinde 12 İsim Rektör Olmak İstiyor!

Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bu ay atanması beklenen yeni Rektör için gözler önce YÖK’e, sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi.

Yayınlanma:
SDÜ’den 32, ISUBÜ’den 6, Türkiye Genelinde 12 İsim Rektör Olmak İstiyor!

Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bu ay atanması beklenen yeni Rektör için gözler önce YÖK’e, sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Toplam 50 isim Rektör olmak için başvurusunu yaparken, bu isimlerin 32 tanesi SDÜ’den, 6 tanesi ise ISUBÜ’den oldu. Geriye kalan 12 isim ise Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden başvurusunu yaptı.

SDÜ’nün mevcut Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın görev süresi doldu. SDÜ’ye Rektör ataması için geçtiğimiz ay ilana çıkan YÖK’e süreç boyunca toplam 50 isim başvuru yaptı. Başvuru rekoru ise Süleyman Demirel Üniversitesi’nin kendi içerisinden oldu. SDÜ’den toplam 32 profesör, görev yaptıkları üniversiteye rektör olmak istedi.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla SDÜ’den bölünerek hizmete açılan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden ise 6 isim SDÜ’ye rektör olmak istedi. Türkiye’nin diğer üniversitelerinden toplam 12 isimde Isparta’ya Rektör olarak atanmak için başvuru yaptı. 50 ismin bu hafta içerisinde Ankara’ya giderek mülakata girmesi bekleniyor.

Mülakat sonrası ise YÖK’ün belirleyeceği 3 isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Son sözü ise Cumhurbaşkanı söyleyecek. Aksi ve olumsuz bir durum olmaması halinde, SDÜ’nün 6’ncı Rektör’ü bu ayın son haftası atanacak.

SDÜ’DE BUGÜNÜ KADAR GÖREV YAPAN REKTÖRLER

Prof. Dr. Hasan GÜRBÜZ (1992-1996)

Prof. Dr. M. Lütfü ÇAKMAKÇI (1996-2004)

Prof. Dr. Metin Lütfi BAYDAR (2004-2011)

Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU (2011-2015)

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI (2015-2023)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.