SDÜ'den Akademisyenlere Projeleri Eğitimi

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından, Akademisyenlere “Proje Hazırlamada Güncel Gelişmeler ve TÜBİTAK Projeleri Hazırlık Çalışmaları” Eğitimi Verildi

Yayınlanma:
SDÜ'den Akademisyenlere Projeleri Eğitimi

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından, Akademisyenlere “Proje Hazırlamada Güncel Gelişmeler ve TÜBİTAK Projeleri Hazırlık Çalışmaları” Eğitimi Verildi

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Yenilikçilik Direktörlüğü tarafından akademisyenlere yönelik “Proje Hazırlamada Güncel Gelişmeler ve TÜBİTAK Projeleri Hazırlık Çalışmaları” başlıklı bir eğitim düzenlendi.

SDÜ’den yapılan bilgilendirmede: “Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimi, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Utku Akçıl verdi. Proje hazırlama sürecinde en önemli etkenin motivasyon olduğunu belirten Akçıl, kurumsal ve kişisel motivasyondan bahsetti. Akçıl, proje motivasyonlarını “merak ve araştırma farklılığı”, “takım çalışması ve ortak çalışma kültürüne yatkınlık”, “üniversite dışı kaynaklardan destek alma arzusu ve heyecanı”, “proje fikrinin gizli ve yapılabilir olması”, “yüksek lisans ve doktora tez konularının benzerlerinden farklılığı”, “seçilen ve devam eden tez konularının zenginleştirilmesi”, “TÜBİTAK ve Uluslararası fonların saygınlığı”, “bütçelerin kurum projelerinden fazla olması” olarak sıraladı.

Proje hazırlama tekniklerinden bahseden Akçıl, problem belirleme ve literatür taramayı anlattı. Bilimsel projeyi başlangıcı ve sonucu belirli bir sürede, tanımlı amaç ve hedeflere sahip, değişim oluşturan, planlanan uygulama adımlarıyla çeşitli çıktıların elde edildiği, belirlenmiş bir bütçeyle yürütülen çalışma süreci olarak tanımlayan Akçıl, iyi bir projenin niteliklerini “belirlilik”, “ölçülebilirlik”, “ulaşılabilirlik ve yapılabilirlik”, “yararlılık” ve “zamana bağlılık” şeklinde aktardı. Gizlilik esasının önemine dikkati çeken Akçıl, “Proje fikrinizi olgunlaşmadan kimseyle paylaşmayın. Önerilerinizin hangi soruna çözüm getirdiği çok önemli. Öyle bir detay ekleyin ki projenizin özgünlük değerini artırın.” dedi.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Akçıl, proje fonlama, destek programları gibi konularda bilgi verdi” denildi.

akademisyenlere-proje-egitimi-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.