SDÜKKAN: İlham Veren Fikirlerin Hayat Bulduğu Yer

SDÜKKAN: İlham Veren Fikirlerin Hayat Bulduğu Yer

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2017 13:11
SDÜKKAN: İlham Veren Fikirlerin Hayat Bulduğu Yer

Türkiye’nin siyasi hayatına damga vuran 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in iz bırakan, tarihe geçen sözlerinin yaratıcı bir tasarımla tişörte dönüşmesinden defter, kalem, kitap ayraçlarına; hediyelik aksesuarlardan çanta, şapka ve termos bardaklara; bayrak ve flamadan rozet ve çantalara kadar yüzlerce ürün satışının yapıldığı SDÜKKAN bir marka haline geliyor.

SDÜ Bir Marka Daha İnşa Ediyor: SDÜKKAN

SDÜ yönetiminin özel önem verdiği projelerden olan SDÜKKAN’da tasarımlar Kurumsal İletişim Merkezi(KİMER) tarafından yapılıyor ve kurum SDÜ Sosyal Tesis İşletmeleri Müdürlüğü tarafından yönetiliyor. SDÜKKAN en taze ve yaratıcı fikirleri ürüne dönüştürüyor  ve kar amacı izlemiyor. Öğrenci, akademisyen, idari ve teknik personelin aidiyet duygusunu artırmayı hedefliyor. Fikir üretme, ürün geliştirme ve tasarım süreçlerine öğrencilerin de dahil olduğu SDÜKKAN çalışmalarına devam ediyor. SDÜKKAN’ın hikayesi diğer üniversiteler tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Bu kapsamda bazı üniversiteler SDÜKKAN’ın hikâyesini, tasarım, üretim ve yönetim süreçlerini inceledi.

 

 

 

Bestseller Öğrenci Hikâyeleri

SDÜKKAN’da öğrencilerin ilham veren hikâyeleri de mizahi açıdan hayata geçiriliyor. Özellikle özel tasarım ürünlerinde “yüksek yoğunluklu mizaha, karikatür, grafik ve illüstrasyonlara” önem veriliyor. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sosyal Tesis İşletmeleri Müdürü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Özçelik. SDÜKKAN’da öğrenci evleri hikâyelerinin de mizahi açıdan hayata geçirildiğine değinerek “Özellikle özel tasarım ürünlerinde yüksek yoğunluklu mizaha, karikatür, grafik ve illüstrasyonlara önem veriyoruz. Üniversite öğrencisi evinde nesneler çok fonksiyonludur. Bu durum “Öğrenci Özel Menüsü” olarak tişörtlere işlenerek bir tasarım ve ürün haline dönüştürülüyor. Örneğin öğrenci evinde tüp bittiği an ütü imdada yetişir. Ütünün üzerine tava konur. Yumurta kırılır. Böylece ütü ile yemek yapılır. Kettle bir elektrikli su ısıtma nesnesidir. Ama öğrenci evinde bir bakarsınız ki o kettle ile makarna haşlanmıştır. Bu ve benzeri hikâyeleri etkileyici bir tasarımla giysilere işledik. Çok da beğeniliyor. Yakın bir süreçte SDÜKKAN için Tasarım Yarışması açacağız. Öğrencilerimizin, özgün, yaratıcı fikirlerini yarıştıracağız. Beğenilen, tutulan fikirler, ürün haline dönüşecek.” dedi.

En Çok Çocuklar İçin Ürün İsteniyor

Şu an en çok ürünlerin çocuk versiyonları talep ediliyor. Kurumun kâr etme mantığı olmadığı için fiyatların kimsenin bütçesini sarsmayacak şekilde belirlendi. SDÜKKAN’a sadece öğrenci, akademik ve idari personel değil halk da talep gösteriyor.

Özel İnternet Sayfası

Ürünlerin tasarım sürecinin de daha katılımcı bir hal alabilmesi için yakın bir tarihte Tasarım Yarışması düzenlenecek. Yarışma, tüm öğrencilerine olacak. Öğrencilerin fikirleri, emekleri, ilham veren hikayeleri, SDÜKKAN ürünlerine yansımaya devam edecek. Yine SDÜKKAN için özel internet sayfası yapılacak. İsteyenler ürünlere bu kanaldan da ulaşabilecek. Şu an SDÜKKAN’da satışı yapılan ürünlerin tanıtımı sosyal paylaşım ağlarından gerçekleştiriliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.