SDÜ'lü Akademisyenler "2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı Programı"na Katıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Songur, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Şöhret ve Dr. Öğr. Üyesi Bora Öçal “2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı Lansman Toplantısı”na katıldı.

Yayınlanma:
SDÜ'lü Akademisyenler "2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı Programı"na Katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Türkiye'nin ulaşım ve lojistikte 2053 hedefleri açıklandı.

12’nci Ulaştırma ve Haberleşme Şurasına bakanlığın daveti üzerine katılarak Havayolu Sektör Öngörü Raporunun hazırlanmasına da katkılar sunan Doç. Dr. Yasin Şöhret, başta havayolu sektörü ve Ülkemizde sivil havacılığın ilerlemesinde pay sahibi olan ulaştırma 2023, 2035 ve 2053 hedeflerinin belirlenmesi sürecinde hazırlanan raporlara da katkılar sunarak etkin rol aldı.

2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı Lansman Toplantısında 12’nci Ulaştırma ve Haberleşme Şurasında alınan kararlar ve belirlenen hedefler şu şekilde kamuoyuyla paylaşıldı:

Yüksek katma değerli üretim ve ihracat odaklılığını destekleyecek ulaştırma ve lojistik altyapı yatırımları ile gerekli mevzuat düzenlemelerini gerçekleştirmek,

Ulaştırma ve lojistikte küresel ölçekte öncü, bölgesinde lider bir ülke olmak için ulaştırma ve lojistikte bütünselliği, ulaştırma ve lojistik hizmetlerine adil erişimi sağlamak, ulaştırma ve lojistik altyapı kalitesini yükseltmek,

Ulaştırma ve lojistikte etkinliği ve verimliliği sağlamak, maliyetleri düşürmek,

Ulaştırma ve lojistikte akıllı ve sürdürülebilir hareketliliği sağlamak, insan kaynakları yetkinliğini artırmak,

Ulaştırma ve lojistikte güvenliği artırmak ve toplum refahını sağlamak,

Ulaştırma ve lojistikte çevre duyarlılığını sağlamak ve enerji verimliliğini artırmak. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.