SDÜ’nün 30 Yıllık Akademik Karnesi: ‘300 Bin Mezun 2 Ayrı Üniversite’

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in adı ile 1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi aradan geçen 30 yıllık süreçte 300 bin öğrencisini mezun etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2022 22:45
SDÜ’nün 30 Yıllık Akademik Karnesi: ‘300 Bin Mezun 2 Ayrı Üniversite’

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in adı ile 1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi aradan geçen 30 yıllık süreçte 300 bin öğrencisini mezun etti.

Yine bu sürede SDÜ’nün bünyesinden 2 ayrı üniversite kuruldu.Süleyman Demirel Üniversitesi, 1992 yılında kurulan 23 devlet üniversitesinden biridir. Kurulduğu tarihten itibaren bilimsel, sosyal ve kültürel gibi alanlarda sayısız başarılara imza atan SDÜ, günümüzde kendi bünyesinden 2 ayrı üniversite çıkartan sayılı kurumların başında geliyor.SDÜ ilk olarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni daha sonra da Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni kurdu.

Üniversitenin akademik başarısı hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı: “30 yılda, dünyanın tanınmış üniversitelerinden birisi haline gelmek büyük bir başarı. Mezun sayımız 300 bine geldi. Birçok şehrin nüfusundan fazla SDÜ diplomalı öğrencimiz var. Bizden ayrılan ve büyüyen 2 ayrı üniversitemiz de var.

Bunlardan bir tanesi Burdur Mehmet Akif Ersoy, diğeri ise ilimizde bulunan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversite’dir.Bu rakamlar bizim için gurur verici. 1992 yılında SDÜ ile birlikte aynı yıl açılan devlet Üniversiteler var.

Bu bilim yuvaları; ‘Abant İzzet Baysal (AİBÜ ) - Adnan Menderes (ADÜ) - Afyon Kocatepe (AKÜ ) - Balıkesir (BÜ) - Bülent Ecevit (BEÜ) - Celal Bayar (CBÜ) - Çanakkale On sekiz Mart (ÇOMÜ) - Dumlupınar ( DÜ) - Gaziosmanpaşa (GOÜ) - Gebze Teknik ( GTÜ ) - Harran (HÜ) - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) - Kafkas( KAÜ) - Kahramanmaraş Sütçü İmam( KSÜ) - Kırıkkale( KKÜ ) - Kocaeli (KOÜ ) - Mersin  (MÜ) - Muğla Sıtkı Koçman ( MSKÜ) - Mustafa Kemal (MKÜ ) - Niğde (NÜ ) - Pamukkale (PAÜ ) - Sakarya (SAÜ)’Bu üniversiteleridir.

Aynı yıl kurulan bu üniversiteler benzer misyon ve vizyonla Yükseköğretim sahasında  “nitelikli insan kaynağı yetiştirmek” , “ülke veya bölge kalkınmasına katkı sağlamak”, “topluma ve insanlığa hizmet etmek” ,“üretim yapmak” “bilimsel çalışmalar ve danışmanlık yapmak” , “bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkıda bulunmak” ,“eğitim-öğretim hizmeti sunmak” misyonları ve  “dünya üniversitesi olmak”, “paydaşlarla etkileşim içinde ve işbirliğini sağlayan bir üniversite olmak” “ülke ve bölge kalkınmasına önderlik eden ya da katkı sağlayan bir üniversite olmak” vizyonları ile aynı yıl ülkemiz üniversiteleri arasında yer almışlardır.

Süleyman Demirel Üniversitesi o günden bugüne tam 30 yıldır her geçen yıl nitel ve nicel alanlarda hızlı büyüme ivmesi ile Türkiye’nin akademik, bilimsel, teknolojik alanlarda önde gelen,  önemli ve tercih edilebilirliği yüksek üniversitelerinden biridir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum