SDÜ’nün Genç Gezginleri Farklı Rotaları Keşfediyor

Isparta'nın tarihi, kültürel, doğal ve sanatsal değerlerini tanıtmak amacıyla başlatılan “Keşif Isparta”, bahar dönemi gezileri başladı.

Yayınlanma:
SDÜ’nün Genç Gezginleri Farklı Rotaları Keşfediyor

Isparta'nın tarihi, kültürel, doğal ve sanatsal değerlerini tanıtmak amacıyla başlatılan “Keşif Isparta”, bahar dönemi gezileri başladı.

Gezi kapsamında SDÜ’nün genç gezginleri her hafta sonu farklı rotaları keşfediyor.2017 yılından bu yana her hafta şehrimizin farklı güzelliklerine doğru yolculuğa çıkan “Keşif Isparta”nın yeni dönemdeki ilk durağı Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi, Ertokuş Bey Medresesi ile Eğirdir Can Adası ve Yeşil Ada oldu.

SDÜ’den yapılan bilgilendirmede: “Tarihe ve doğal güzelliklere yapılan yolculukta öğrenciler, XIII. yüzyılda (1224) inşa edilen Ertokuş Medresesini, Süleyman Demirel’in yaşamından, deneyimlerinden örneklerin sergilendiği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesini gezdi.Pazar günü gerçekleştirilen gezi kapsamında da SDÜ’nün genç kâşifleri, Kovada Gölü Milli Parkı ile Yazılı Kanyonu keşfetti.

Öğrenciler, Kovada Gölü Milli Parkında “Doğa yürüyüşü” yaptı. Türkiye’nin korunan alanları statüsünde olan Kovada Gölü Millî Parkı’nın habitatı hakkında bilgi edinen öğrenciler, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğünün açtığı Doğa Müzesini gezdi.Doğa ile iç içe bir hafta sonu geçirme imkanı yakalayan öğrenciler daha sonra rotalarını Sütçüler ilçesinde yer alan Yazılı Kanyon Tabiat Parkına çevirdi.

Öğrenciler burada Antik çağdan bugüne gelen Antalya-İç Anadolu bağlantısını sağlayan Kral veya İpek Yolu, bu yol üzerinde bulunan ve Tabiat Parkının içinde kalan kaya yazıtını inceledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.