SDÜ’nün Genç Hekimleri Sağlık Ordusuna Katıldı

SDÜ’nün Genç Hekimleri Sağlık Ordusuna Katıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2019 13:52
SDÜ’nün Genç Hekimleri Sağlık Ordusuna Katıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi 21’inci dönem mezunlarını verdi. 206 hekim, 25 Haziran Salı günü saat 18.00’de 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda düzenlenen görkemli bir törenle ‘Hipokrat Yemini’ ederek Türkiye’nin dört bir köşesine sağlık götürmek amacıyla çıkacakları yolculuğun ilk adımlarını attı.

Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi mezuniyet töreni, SDÜ Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri ile başladı. Ardından 2018-2019 Akademik Yıl mezunu 206 hekimin, 6 yıllık eğitim hayatları boyunca çekilen fotoğraflar ve SDÜ serüvenlerini anlatan 8 dakikalık sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. 2018-2019 Akademik Yıl Dönem 1’incisi Dr. Melisa Dedeli, ‘Eğitim Meşalesi’ni 5’inci sınıftan Stajyer Doktor Sultan Cennet Demir’e teslim etti.

 

“SDÜ Tıp Fakültesi evrensel bir markadır”
206 mezun adına Dönem Temsilcisi Dr. Mevlüt Kürşat Gürdal, kazandıkları diplomaların asıl sahiplerinin aileleri olduğunu söyledi. Artık eleştiren, isteyen konumundan çıktıklarını ifade eden Dr. Gürdal, “Ümitsizlik ve karamsarlık hayatımızın hiçbir evresinde olmayacak. Hasta ve doktor iletişiminde sevgi, saygı ve hoşgörü hâkim olacak. Karanlıkları ışığa boğacak 206 şimşek geliyor. Açlığın olmadığı, bebek ölümlerinin yaşanmadığı, refah seviyesinin çok daha yukarılara taşındığı; 80’li yaşlarda sağlık sorunları ile uğraşmak yerine yeni keşif arayışlarının yaşanacağı bir dünya tesis edilmesi için biz de elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz. Biz SDÜ’de hoşgörülü, enerjik ve iyi insan olmayı öğrendik. Donanımlı, yetkin, vicdan sahibi olmamızı sağlayan tüm hocalarımıza içtenlikle teşekkür ediyor ve minnet duygularımızı dile getiriyoruz. SDÜ Tıp Fakültesi evrensel bir marka. Ve yoluna hızlı bir şekilde devam ediyor. Ben kendi canımı şu an mezun olan her bir arkadaşıma emanet ederim. Türkiye’nin bilimde, sanatta, edebiyatta, sosyal adalet ve huzurda gelişmesini umut ediyoruz. Bunun için de Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Başöğretmen Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği üzere çalışkan olmaya ihtiyacımız var. Biz de buradan çalışkan olacağımızın ve insanı seveceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

“Sağlık sisteminde şiddeti önleyecek bir sistem arzu ediyoruz”
SDÜ Tıp Fakültesi 2018-2019 Akademik Yıl Dönem 1’incisi Dr. Melisa Dedeli ise başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziksel şiddetin durdurulması için yasal yaptırımların daha da işlevsellik kazanmasını umut ettiklerini söyledi. Mezuniyet ile birlikte hayatlarında yeni bir evrenin başladığına vurgu yapan Dr. Dedeli, “Bir dönüm noktası daha başlıyor. Kendinden emin, bilgili, donanımlı genç hekimler olarak SDÜ’deki serüvenimiz şu an itibariyle son buluyor. Türk kadınına değer veren, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e buradan teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 
 
Prof. Dr. Âlim Koşar: “Hayat şimdi başlıyor. Türkiye’yi yüceltin”
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Âlim Koşar genç hekimlere şunları söyledi: “Sizler tüm toplumun sağlık düzeyini koruyacak ve yükseltebilecek niteliktesiniz. Unutmayın ki tıbbın babası Hipokrat sadece Ege’de değil Anadolu’da şifa dağıtmıştır. Sizler de yurdumuzun dört bir yanında şifa dağıtacak ve SDÜ Tıp Fakültesi’ni temsil edeceksiniz. Hipokrat yemini, sizlerin insanlık ile aranızda bir sözleşme ve sorumluluk gömleği niteliği taşımaktadır. Sizin için hayat şimdi yeniden başlıyor. Doktor olmak sorumlulukları, mutlulukları ve riskleri ile apayrı bir yerdedir. Her konuyu sorgulayan bir zihinle ele alın. Bilimin ve bilginin gücüne inanın. Fikri ve vicdanı hür bireyler olarak yetiştirildiniz burada. İnsan gibi robotların yapıldığı bir çağda yaşıyoruz. Sakın ha robot gibi insan olmayın. Duygularınız, düşünce ve muhakemelerinizin ayrılmaz bir parçası olsun. Bilgiyle donatıldınız. Verilerle karar verin. Sorgulayın. Daha iyi bir gelecek için hayal kurun. Ve en önemlisi de bilinçli, vicdanlı ve duyguları olan akıllı insanlar olarak kendinizi geliştirin. Sevgili meslektaşlarım: Hastalarınızla aranıza, mesleğinizden başka hiçbir unsuru koymayın. Önyargısız olun. Tüm insanlara karşı eşit mesafede durun. Din, dil, ırk, siyasal görüş ayrılığı gibi unsurlar sizi görevinizi yapmaktan alıkoymasın. Bu duygu ve düşüncelerle SDÜ Tıp Fakültesi’nden sizleri uğurlarken Hipokrat’a göre tıbbın ilk kuralı ‘önce zarar verme’ ilkesini korumanızı dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Rektör Prof. Dr. Çarıkçı: “SDÜ olarak sadece iyi hekimler değil ateş gibi çocuklar yetiştirmişiz”
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da yaptığı konuşmada, “Burada özellikle öğrencilerimizin anne ve babaları ile yakın akrabalarına seslenmek istiyorum: Çok zor bir eğitim sürecinden geçtiler. Çok çalıştılar ve nöbet tuttular. Çok emek verdiler, herkes tatile giderken onlar buradaydı. Aramızda 50 yaşında bir hekimimiz de var artık. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ‘Tank Kıdemli Albay’ rütbesinden emekli olduktan sonra SDÜ Tıp Fakültesi’ni kazanan ve 6 yıllık zorlu eğitim süreci aydınlığında mezun olmayı hak eden ve hekim unvanı kazanan Dr. Caner Horzum’a da bu azmi nedeniyle özel bir alkış rica ediyorum. Benim yaşıtımsınız Caner Bey. Sizi gerçekten tebrik ediyorum. Dönem temsilcisi ve dönem birincisinin yaptığı konuşmaları çok dikkatli bir şekilde dinledim. Biz SDÜ olarak sadece iyi hekimler değil, ‘ateş gibi çocuklar’ yetiştirmişiz. Onları da can-ı gönülden kutluyorum. Eleştirilerini not aldık. İnşallah gelecek yıl anlatılan sıkıntıların büyük bir kısmını sizden sonraki öğrencilere yaşatmayacağız. Ben Rektör olarak buradan taahhüt ediyorum. Sevgili genç hekimler, Hepiniz aileleriniz için çok kıymetliydiniz. Canlarını dişlerine taktılar. Sizi okutmak ve yetiştirmek için çok didindiler. Sizin de anne, baba, dede, nene kısacası burada bulunan tüm akrabalarınızı alkışlamanızı istiyorum. Onlar çok hak ettiler bunu. Peki benim kıymetli hocalarım da burada. Her ne kadar 6 sene boyunca bazı sorunlar yaşamış olsanız da -az önce anlattınız- onlar çok kıymetli hocalar. Bizim için çok değerli bazı kıymetli mezunlarımız burada şu an hoca olarak bulunuyorlar. Size ders verdi. Ben de bundan çok gurur duyuyorum SDÜ Rektörü olarak. Bir alkış da hep beraber onlara istiyorum. Hepinizin çok iyi bir hekim olacağınızdan hiçbir şüphem yok. Bu nedenle hepinizin tek tek ‘bahtınız açık olsun’ dileklerimle sizi buradan uğurluyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah diplomalarınız” dedi.

 

Ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Âlim Koşar ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Çetin, dönem 1’incisi Dr. Melisa Dedeli, dönem 2’ncisi Dr. Ceren Arıbakır ve dönem 3’üncüsü Dr. Kadir Özçınar’a diplomalarını verdi. Son olarak SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Âlim Koşar, 206 hekime Hipokrat Yemini içirdi. Tıp Fakültesi mezunu 206 hekim, ardından coşku içerisinde keplerini havaya fırlattı. Sevinçlerini aileleri, sevdikleri ve sevenleri ile paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.