SDÜ'ye Genetik Laboratuvarı Kuruluyor

SDÜ Genetik Laboratuvarı bir aya kadar açılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2011 12:24
SDÜ'ye Genetik Laboratuvarı Kuruluyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bir aya kadar hizmete girecek olan genetik laboratuvarı sayesinde bir çok kalıtsal hastalığın teşhis ve tedavisinin yapılabileceği belirtildi.

SDÜ, bünyesinde çok az hastanede olan genetik laboratuvarı için alınan cihazların kurulumuna başlandı. Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sıtkı Öztaş, genetik hastalıklarla birlikte bebeklerin doğum öncesi ve sonrasındaki hastalarının teşhisine yarayacak laboratuvarın bir ay içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

Genetik hastalıklarının tedavisinin Türkiye’de az sayıda üniversitede yapılabildiğini ifade eden Öztaş, SDÜ olarak açtıkları laboratuvar sayesinde bölgede cazibe merkezi olacaklarını kaydetti.

Öztaş, “Asıl amacımız genetik hastalıklarının tanısını konmasıdır. Hem klinik hem de laboratuvar genetiği şeklinde hizmet vereceğiz. Genel hastalıkların özellikle akraba evliliklerinden doğan sakat çocuklar ya da doğumda anne karnındaki çocukların risk atlında olması olsun bu tür çalışmalarda genetik şüphesi olan hastalara bakacağız.” dedi. Öztaş, ayrıca genetik danışmanlık hizmetleri de vereceklerini belirtti.
Isparta’da bulunmaktan, tecrübe ve deneyimlerini burada kullanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Öztaş, “Bölgede genetik hastalıkların tanınması, teşhislerinin ve anne karnında analizlerinin yapılabilmesi için çalışacağız. Şu anda dünyada genetik hastalıkların tedavisi çok nadir olarak yapılıyor. Umut ediyorum ki yakın zamanda genetik hastalıkların tedavileri mümkün olabilecek. Ona da hazırlık yapıyoruz.” diye konuştu.

Öztaş, Biyoteknoloji Araştırma Merkezi için de Devlet Planlama Teşkilatı(DTP)’ndan destek aldıklarını, yakında daha büyük cihazlar alacaklarını anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.