Sebzecilik Masaya Yatırıldı

Isparta İl Tarım Müdürlüğü 'Isparta'da Sebzecilik' konulu panel düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2011 14:50
Sebzecilik Masaya Yatırıldı

Isparta İl Tarım Müdürlüğü 'Isparta'da Sebzecilik' konulu panel düzenledi.

Isparta Öğretmenevi'ndeki toplantıda meyvecilikte gelinen noktayı anlatan İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, "Türkiye'de yetiştirilen elmanın yüzde 21'i ilimizde üretiliyor. Üretilen elmanın yüzde 55'ini muhafaza edebilecek soğuk hava tesisimiz mevcut" dedi. Isparta'nın Türkiye'de soğuk hava depoları kapasitesi bakımından İstanbul'dan sonra 336 bin ton ile ikinci sırada olduğunu belirten İpek, "Öte yandan Isparta'da 18 bin 550 dekar alanda gül tarımı yapılmakta olup dünya gülyağı ihtiyacının yüzde 65'i ilimizden karşılanmaktadır. Aynı zamanda 20 bin 605 ton kiraz üretimi yapılmakta olup bu miktarın büyük bir bölümü dünyanın birçok ülkesine ihraç edilmektedir. Isparta'da daha çok meyvecilik ön plana çıkmış, çok önemli bir gelir kaynağı olan sebzecilik hep geri planda kalmıştır" diye konuştu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz ise yaptığı konuşmada sebze üretiminin çok müsait olan ilde, üreticinin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Vali Oğuz, sebzeciliğin alt yapısının oluşturulduğunda gelir getireceğini belirterek, "Bir avantajımız daha var. Yanıbaşımızdaki turizm cenneti Antalya. Orada üretilmeyen sebzeyi burada üretebiliriz. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı da bu konuda destek olabilir" dedi.

Panel, konuşmalardan sonra soru cevap şeklinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.