Seçim Bitti Şimdi Hizmet Zamanı

Duayen Gazeteci Nasuh Özkan Yazdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2019 10:47
Seçim Bitti Şimdi Hizmet Zamanı

Aylardır Isparta’yı da meşgul eden 31 Mart yerel seçimleri sonunda kazasız belasız hayırlısıyla sonuçlandı. 5 yıl boyunca görev yapacak Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile mahalle muhtarları belirlenmiş oldu. Ben öncelikle tüm seçilmişlere yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Çünkü seçilmiş olmak çok önemli. Ben her zaman seçilmişliğin atanmışlıktan daha önemli olduğunu düşünenlerdenim.

Şimdi gelelim seçimlere. 31 Mart yerel seçimini Isparta açısından değerlendirdiğimiz zaman Isparta seçmeninin artık bundan böyle iktidarın da desteğini alarak yerel bazda daha çok hizmet yapılması yönündeki beklentisinin daha ağır bastığını görmek mümkün. Neredeyse 10 bin farkla Isparta Belediye Başkanlığı görevine seçilen AK Parti’li Şükrü Başdeğirmen’den beklenti çok. Yaklaşık 3 ayı aşkın süre boyunca dolaşmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayan ve çok yoğun bir seçim propagandası yürüten Sayın Başdeğirmen’i öncelikle bu yeni görevinden dolayı tebrik ediyorum.

Kendisinin iktidar partisinden olması dolayısıyla 5 yıl boyunca İlimize önemli hizmetler yapacağına olan inancımı ve güvenimi de açıkça dile getirmek istiyorum. 41 yıllık Isparta’nın en eski gazetecisi olarak Sayın Başdeğirmen’i 30 yılı aşkın süredir tanıyorum. Kendisinin tecrübesi, deneyimi ve bilgi birikiminin bu hizmetleri Isparta’ya getirmekte yeterli olacağını düşünüyorum. Çünkü Sayın Başdeğirmen geçmişte Isparta Belediye Meclis Üyeliği görevinde de bulunmuş ve bu nedenle belediyeciliği yakından bilen bir kişidir. Yani kendisi Belediyeciliğin içinden gelmiştir.

ÖNCELİKLE GÜVENİLİR
VE ÇALIŞKAN BİR EKİP
OLUŞTURULMALI…
Bugün mazbatasını alarak yeni görevine başlayacak olan Isparta’nın yeni Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in 5 yıl boyunca güzel hizmetler sunabilmesi için öncelikle çok iyi bir ekip oluşturması gerekiyor. Başkan yardımcılarından daire müdürlüklerine kadar 7/24 saat çalışacak bir ekip oluşturulmalı. Çünkü Isparta’nın kaybedecek zamanı yok. Çözüm bekleyen birçok problem var, Başdeğirmen’e oy veren binlerce seçmenin beklentisi çok. Öncelikle yılların en önemli sorunu olan Ticaret ve Kültür Merkezi konusunun biran evvel çözüme kavuşturulması gerekiyor. İkinci olarak Isparta’da sosyal konut atağının başlatılması gerekiyor. Fakir, fukara, dar gelirli, emekli kesiminden onbinlerce kişi bu konuda atılacak olumlu adımları bekliyor.

Isparta’nın daha modern ve daha güzel bir kent olması için de artık birşeylerin yapılması gerekiyor. Alt ve üst geçitlerin yapılması, kent ulaşımının daha sağlıklı ve güvenli hale getirilmesi, toplu ulaşıma çözüm bulunması gibi birçok problem çözüm için sırada bekliyor.

Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in seçim sürecinde vermiş olduğu vaatler ve açıkladığı projelerin de en kısa sürede hayata geçirileceğine inanıyorum. Başdeğirmen’in açıkladığı projeler gerçekten çok hoşuma giden güzel projeler. Dilerim 5 yıllık süre zarfında bu projeler hayata geçirilmiş olur. O zaman Isparta’nın 5 yıl sonra daha güzel bir kent olacağını düşünüyorum ve şimdiden öyle bir kenti hayal ediyorum.

Gönül Belediyeciliğinin Isparta’ya hayırlar getirmesi dileklerimle, Isparta’nın yeni Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i tekrar canı gönülden tebrik ediyor ve görevinde üstün başarılar diliyorum. Değişimin Isparta’mıza hayırlar getirmesi dileklerimle saygılar sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.