Seçim İndiriminin Bedeli 4 Ayda 1 Milyon TL

Burada Zarar Yok Mu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2019 09:49
Seçim İndiriminin Bedeli 4 Ayda 1 Milyon TL

İYİ Parti Grup Sözcüsü Ahmet Aydoğdu öğrencilere otobüs ücretinin 1 TL’den 1.75’e çıkarılmasına yönelik tepkileri meclis gündeminde getirdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu konuya mecliste cevap verdi, bazı gerçekleri açıkladı.

İşte Başdeğirmen’in otobüs açıklaması:

“Göreve geldiğimiz zaman öğrenci otobüs ücreti 1 TL idi. Bizden önceki yönetim böyle bir karar almış. Alınan karar gereği 1 TL’lik bedel 1 Temmuz’a kadar diye düşünülmüş. Otomatik olarak 1 Temmuz’da öğrenci ücreti eski haline geldi. Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin bizden bir talebi vardı. İnceledik, araştırdık. Öğrenciler için 1 TL bedeli belirlenirken aylık olarak Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne aylık 120 bin TL para verilmesi kararlaştırılmış. Ve bu para ödenmiş. Bizim dönemimizde 4 ay ödendi. Bir de Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin Belediyeye ödemesi gereken 620 bin TL kira bedeli varmış. Ondan da vazgeçilmiş. 4 aylık dönemde 1 milyon 050 bin TL ödendi. 1 TL’den devam etse, her 4 ayda bir 1 milyon TL para ödenecek. Belediyemize bir yük. Öğrenci biniş ücreti 1.5 TL iken mazot 4.67 TL imiş. 1 TL’ye düşürüldüğünde 5.74. Burada bir zarar yok mu?”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum