Seçim Mi? Geçim Mi?

Seçim Mi? Geçim Mi?

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2019 11:57
Seçim Mi? Geçim Mi?

31 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlerle ilgili partiler çalışmalarını sürdürürken, piyasadaki ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar seçimden çok geçimi düşünür hale geldi.

Yurtta her 5 yılda bir yapılan yerel seçimlerin bir tanesi daha geldi. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimler için süreç her geçen gün azalırken, başta Belediye Başkan adayları olmak üzere Muhtar Adayları, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayları 31 Mart’ta kurulacak sandıklardan çıkabilmek için gece – gündüz demeden propaganda çalışmalarını sürdürüyorlar.

“HALK PAZARLARI PAHALI, AVM’LERDE ÜRÜN FİYATLARI UÇUYOR”
Ancak, seçim konusunda görüşlerini açıklayan vatandaşlar, seçimden çok geçimi düşündüklerini vurguladılar. Vatandaşın geçim derdinde olmasından dolayı seçime az bir süre kalmasına rağmen seçim atmosferinin yaşanmadığını dile getiren İşçi Emeklisi Mehmet Soydemir; “Bilindiği gibi yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı. Ancak, ülkemizde ve dolayısıyla ilimiz Isparta’da maalesef enflasyon ve işsizlik oranları giderek artıyor. Pazara çıktığımızda veya bir AVM’ye alışverişe gittiğimizde yaşanan pahalılıktan iktidar tarafından başlatılan ekonomi programlarının hedefine ulaşmadığını görüyoruz. İktidarın, bu hayat pahalılığına en yakın zamanda bir çare bulmalı ve ekonomiyi düzeltmelidir” dedi.

“HAYAT PAHALILIĞI ALTINDA EZİLİYORUZ”
Esnaf Hasan Basri Yurdakul da konu hakkında yaptığı açıklamada; “Bugün baktığımızda enflasyonda tek haneli rakamlar hedeflenirken çift haneli enflasyon rakamlarının üzerinde, Türkiye İstatistik Kurumu da enflasyonu bu şekilde açıkladı. Bu da, biz gibi vatandaşların yaşanan hayat pahalılığı altında ezilmesine sebep olmaktadır. Ben, şunu biliyor ve söylüyorum ki, ülke olarak üreten, istihdam yaratan bir konuma gelmeliyiz” dedi.

“PAHALILIKTAN EVİN YOLUNU BULAMIYORUZ”
Asgari ücretle bir fabrikada işçi olarak çalıştığını ifade eden Furkan Kaymaz da konuşmasında; “Ben asgari ücret alan bir işçiyim. Evli ve iki çocuk babasıyım. Aldığım maaşı kiraya, elektrik ve su faturalarına derken aylığı aldıktan sonra elimde bir şey kalmıyor. Zira, son zamanlarda veya aylarda piyasa o kadar çok pahalandı ki, fiyatlar uçuşa geçti. Halk Pazarına çıkıyorsun daha üç ay öncesine kadar 1,5 – 2 TL olan 1 kg. marulun fiyatı 7 liraya çıkmış. 2 lira olan elmanın kilosu 4 liraya çıkmış. Alışveriş Merkezlerinde ise fiyatlar 3’e, 4’e katlamış. Bu durumda biz nasıl evin yolunu bulacağız?” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.