Seçimlere Bir Ay Kala Vatandaşlar Ne Düşünüyor?

Seçimlere Bir Ay Kala Vatandaşlar Ne Düşünüyor?

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2019 11:51
Seçimlere Bir Ay Kala Vatandaşlar Ne Düşünüyor?

31 Mart yerel seçimleri için süreç her geçen gün ilerlerken, Isparta halkına 5 kritik soru yönelttik. Vatandaşların çoğunluğu şehrin artık yatırımlar konusunda bir atılım yaşaması gerektiği görüşünde birleşiyor.

Ülkemizde her beş yıldan beş yıla yapılan ve en son 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareleri seçimleri aradan geçen beş yılın ardından 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak.

Bu doğrultuda, her ilde olduğu gibi Isparta’da da siyasi partiler ve gösterdikleri Belediye Başkan adayları, Belediye Meclis adayları, İl Genel Meclisi adaylarının yanı sıra mahalle ve köy muhtar adayları yerel seçimler için propaganda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Buna göre; İlimizde Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, İyi Parti – CHP Millet İttifakı adayı Gökmen Gökmenoğlu, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Faruk Algınkılıç ve Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Cafer Özdemir, belirledikleri meclis üyesi adayları ile birlikte mahalle ziyaretleri, esnaf ziyaretleri ve halkla toplantılar yaparak seçim çalışmalarına devam ediyorlar.

VATANDAŞ NE DİYOR?
Biz de, Demokrat Gazetesi olarak Isparta’nın gelecekteki 5 yılı için son derece önem arzeden Yerel Seçimlere bir ay kala vatandaşlara 5 ayrı kritik soru sorarak görüşlerini aldık. Şehrin başta yatırımlar olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel beklentilerini içeren bu sorular ve cevapları şöyle:

“ISPARTA’YA YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ŞEHİR HASTANESİ”
1- Hükümetin son 17 yılda şehrinizde gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden yatırımı veya projesi ne oldu? Vatandaşlar bu soruya Şehir Hastanesi olarak cevap verdi. Bilindiği gibi, Şehir Hastanesi Türkiye’de açılan Şehir Hastanelerinin 3’üncüsü olup, 1 milyar 200 milyon liraya mal oldu. 24 Mart 2017 tarihinde resmi açılışı yapılan Şehir Hastanesi 755 yatak kapasitesine sahip.

“ITKM BİR AN ÖNCE TAMAMLANSIN”
2- Şu anda şehrinizde devam eden ve hızlanması gerektiğini düşündüğünüz en önemi yatırım veya proje hangisidir? Vatandaşlar bu soruya kısa adı ITKM olan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi olarak cevap verdi. Bilindiği gibi; Yapımına 1997 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı tarafından başlanan ancak aradan geçen 22 yılda bitirilemeyen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) sürüncemede kaldığı için Isparta halkı tarafından bu durum tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşlar, buranın 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde hangi yönetim göreve gelirse gelsin mutlaka bitirilmesini istiyor.

“ISPARTA’YA HIZLI TRENİ İSTİYORUZ”
3- Önümüzdeki dönemde şehrinizde başlanması beklediğiniz en önemli yatırım veya proje hangisidir? Vatandaşlar bu soruya ‘Hızlı Tren’ olarak cevap verdi. Zira, Hızlı Tren’i geleceğin en önemli yatırımı olarak gören vatandaşlar, içinde Isparta’nın da bulunduğu Eskişehir – Antalya Hızlı Tren projesinin bir an önce tamamlanarak Isparta’nın da bu imkandan yararlanmasını istiyor. Proje ise şuanda fizibilite aşamasında. Ardından ihaleye çıkılarak inşaata başlanacak. Ancak, şu aşamada süreç nasıl ilerleyeceği henüz net değil.

“SİYASİ ENGELLER HİZMETLERİ GECİKTİRİYOR”
4- Şehrinizin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engel veya engeller nelerdir? Vatandaşlar bu soruya ‘siyasilerin ortaya çıkardığı zorluklar’ olarak cevapladı. Vatandaşlar, özellikle aynı partiden olmayan yerel yönetim ile genel yönetimlerin birbirlerine Isparta’ya yapılan yatırımlarda engeller çıkardıklarını düşünüyor.

“ULAŞIMDA VE KÜLTÜRDE MODERNLEŞSİN”
5- Şehrinizin önümüzdeki 5 yıllık sürede hangi proje veya projelerle cazibe merkezi haline gelmesini ya da öne çıkmasını istersiniz? Vatandaşlar bu soruya başta şehir içi trafik sorunun çözümlenerek modern bir ulaşım imkanlarının sağlanması ile birlikte kültür ve sanat hizmetlerinin de en iyi noktaya getirilmesi olarak cevapladılar. Vatandaşlar da bunları, şehir içi trafik sorunun çözülmesi, modern ulaşım araçlarının (Raylı Sistem, Metrobüs, Trambüs vb…) şehre kazandırılmasının yanı sıra Sosyal ve Kültürel etkinliklerin yapılabileceği (Tiyatro, Sinema vb. gösterimlerin yapıldığı) modern bir Kültür – Sanat Merkezi inşa edilmesini talep ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum