Şehrin Çöplerinden Elektrik Üretilecek

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Avusturyalı bir firma tarafından çöp deponi alanına enerji üretim tesisi yapılacağını ve şehrin çöplerini elektrik enerjisine dönüştüreceklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2011 12:54
Şehrin Çöplerinden Elektrik Üretilecek

Günaydın, Isparta'ya yatırım yapmayı planlayan Avusturyalı firma temsilcisi Rosa Serrat ile danışman Bodo Gottwald'ın kendisine yaptığı ziyarette şehrin çöplerini ekonomiye kazandırmayı planladıklarını aktardı.

Türkiye'de bulunan 16 çöp deponi alanlarından bir tanesinin de Isparta'da yer aldığını kaydeden Günaydın, uzun süredir mevcut çöplerin ne yapılması gerektiği ve ekonomiye nasıl kazandırılabileceği yönünde araştırma yaptıklarını belirtti.

Çöplerin enerjiye dönüştürülmesi yönündeki teknolojiyi de takip ettiklerini söyleyen Günaydın, bu doğrultuda Avusturya'da katı atık enerji dönüşüm ve güneş panellerinden elektrik üretimi yapan firma ile görüşmelere başladıklarını dile getirdi.

Henüz net bir çalışmanın olmadığını, yatırım alanları konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Günaydın, "Amacımız çığ gibi büyüyen çöplerimizi yeniden ekonomiye kazandırmak. Eğer Avusturyalı firma ile anlaşabilirsek mevcut çöp deponi alanının yanına katı atık enerji dönüşümü sistemi kurulacak ve burada çöpler elektrik enerjisine dönüşecek" diye konuştu.

Isparta Belediyesi bu çalışmayı başardığı takdirde tüm belediyelere öncülük yapmış olacağını söyleyen Günaydın, en kısa zamanda son teknoloji imkanlarıyla bu sistemi Isparta'ya kazandırmak istediklerini belirtti.

Şirket temsilcisi Rosa Serrat da Isparta'nın şehircilik konusunda başarılı bir yapılanmanın olduğunu kaydetti. Daha önce Kanada'da böyle bir sistem kurduklarını söyleyen Serrat, Isparta Belediyesi ile anlaşma sağlandığı takdirde Türkiye'de ilk yatırım gerçekleştirmiş olacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da projelerinin oldukça ilgi çekici olduğunu belirten Serrat, "Biz Isparta'yı sevdik, yatırım yapmayı istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum