Şehrin En Kıymetli Yerlerinden Olacak

Isparta’nın en büyük parklarından birisi olacak Kule Park’ta çalışmalar devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2013 16:48
Şehrin En Kıymetli Yerlerinden Olacak

Çalışmalarda önemli bir mesafe kat edilirken, parkın sulaması için sondaj çalışmaları gerçekleştiriliyor. 36 dönümlük alan üzerinde geçen yıl yoğun bir ağaçlandırmanın yapıldığı, yürüyüş yollarının düzenlendiği ve pergolaların yerlerini almaya başladığı Kule Park’taki son durumu yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, parkın 1,5 aya kadar yapımının tamamlanarak halkın kullanımına açılacağını duyurdu.

Parkta alt tesisat çalışmalarının gerçekleştirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, parkın yapım aşaması öncesinde gerçekleştirdikleri imar çalışmalarından bahsetti. İmar çalışmalarının bir yıllık bir süre aldığına işaret eden Günaydın, “Herkesin nefes alabileceği, spor yapabileceği, dinlenebileceği bu bölgemizde böyle bir yer yoktu. Bu parkın yapılması semte ayrı bir değer kazandırdı. Burası da artık Çayboyu gibi oldu. Çevrede yapılaşmalar başladı, mevcut yapılarda çalışmalar gerçekleştirildi ve güzelleşti. Bu parkımız Böcüzade Parkı’ndan da büyük oluyor. Böcüzade Parkı’nın alanı geçmişte 400 konutluk bir alandı biz bunu yeşil alana çevirmiştik. Kule Park için de imarda değişiklikler yaparak yeşil alan yaptık” dedi.

Parkın sulama sorununun sondajla çözüleceğini ve bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Parkımız kendi suyunu kendisi karşılayacak. Parkımızın çevresindeki ring yollarında da altyapı ve asfalt çalışmaları gerçekleştirilecek. Burası 1,5 ay sonra şehrin en kıymetli yerlerinden birisi olacak. Yeni bir şehir görünümüne kavuşacak. Parkımız şimdiden Hızırbey Mahallesi sakinleri başta olmak üzere tüm Isparta’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum