Şehrin Kaderine Burada Yaşayanlar Karar Verir

Şehrin Kaderine Burada Yaşayanlar Karar Verir

Yayınlanma:
Şehrin Kaderine Burada Yaşayanlar Karar Verir

Yurtdışı oyların partilerin oy oranlarına dahil edilmesinin ardından AK Parti’nin Isparta’daki vekil sayısının 2’ye çıkması konusunda değerlendirmeler yapan CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, “şehirlerde şehrin kaderine orada yaşayanların karar vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yurt dışı oy verme işlemi baştan sona şaibeli bir işlemdir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, açıklamalarında “14 Mayıs seçim sürecinin ardından Isparta’da 2 Cumhur ittifakı, 2 ise Millet ittifakının milletvekili çıkarttığını gördük.

Yurt dışı oylarının işin içine girmesiyle milletvekili dengeleri değişti. İYİ Parti ve CHP’nin milletvekili varken yurt dışı oylarıyla birlikte AKP’nin milletvekili sayısının ikiye çıktığını gördük.

Millet ittifakının mutabakat metninde yurt dışı oylarının kaldırılması maddesi var. Biz şehirlerde şehrin kaderine orada yaşayanların karar vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yurt dışı oy verme işlemi baştan sona şaibeli bir işlemdir ve inşallah 28 Mayıs’dan sonrada bunun da kaldırıldığını hep birlikte göreceğiz. Milli iradenin en iyi şekilde ortaya çıkması gerekiyor sandıklarda. Fakat Isparta’da yaşanılan bu olay kabul edilebilir değil’ dedi.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.