Senfoni ile Isparta Türküleri Konseri Büyük Beğeni Topladı

Senfoni ile Isparta Türküleri Konseri Büyük Beğeni Topladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2019 16:46
Senfoni ile Isparta Türküleri Konseri Büyük Beğeni Topladı

“Senfoni ile Isparta Türküleri Albümü”nün tanıtım konserleri, Belediye Kültür Sineması ve Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde verildi. Musa Göçmen Senfoni Orkestrası ve SDÜ Akademik Oda Orkestrası’nın on anonim Isparta türküsünü icra ettiği canlı performanslar dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminin destekleriyle hayata geçirilen ‘Göller ve Güller Diyarından Senfoni ile Isparta Türküleri’ yapıtı konserinin ilk aşaması 8 Mart Pazartesi günü sanatseverler ile buluştu. Albümde yer alan ikisi enstrümantal on parça önce Belediye Kültür Sineması’nda daha sonra SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde icra edildi. Heyetlere Araştırma Görevlisi Eyüp Eray Bayram da bağlamasıyla eşlik etti.

Tenor Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu,” Badılcanı doğradım”, Çayıra serdim postu”, “Evlerinin önü mersin”, “Daşlı tarla ayrıklı” (enstrümantal), “Şu aydının uşağı”, “Erik dalı gevrek olur”, “Ardıçtandır guyuların govası”, “Kesinti zeybeği” (enstrümantal), “Gıcır gıcır gelir” ve “Çayır çimen geze geze” eserlerini seslendirdi. Konsere Süleyman Demirel Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu da eş zamanlı olarak oyunlarını sergilediler.

KONSER SANATSEVERLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
“Senfoni ile Isparta Türküleri Albümü”nün tanıtım konserinin finali ise 8 Nisan Pazartesi günü saat 19.00’da Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere öğrenciler, akademisyenler ve halk da yoğun ilgi gösterdi.

Konser sonrası Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve GSF Dekanı Prof. Dr. Bilgi Hürmüzlü Kortholt proje yürütücüsü ve Tenor Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu’na Senfoni ile Isparta Türküleri Plağı armağan etti. Rektör Çarıkçı, Musa Göçmen Orkestrası Şefi Müzisyen Musa Göçmen’e ise “Lir” hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.