Senirkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Sosyal Medya Üzerine Proje

Senirkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Sosyal Medya Üzerine Proje

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2021 09:34
Senirkent Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesi’nden Sosyal Medya Üzerine Proje

Proje sayesinde öğrencilerin sosyal medyayı bilinçli kullanması amaçlanıyor. 

Senirkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı ikinci döneme yeni bir eTwinning  Projesi ile başladı. Okulun İngilizce Öğretmeni Sultan Karaduman’ın kurucu olarak yürüttüğü  eTwinning projesinin adı “Social Me (Sosyal Ben”olarak açıklandı. Konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Projenin konusu sosyal medya üzerinedir. Projede öğrencilerin sosyal medyayı bilinçli kullanması amaçlanmıştır. Proje 6 Türkiye, 1 Moldova, 1 Ürdün, 4 Romanyadan olmak üzere 12 ortaktan oluşan uluslararası bir Avrupa projesidir. Şubat ayında başlayan proje her ay planlanan etkinlikler çerçevesinde başarılı bir şekilde devam etmiştir.

Öğrenci - öğretmen çevrimiçi toplantıları, chat aktiviteleri, forumda tartışma başlıkları düzenlenerek mentör öğretmenler rehberliğinde,  çeşitli web2.0 araçları kullanımıyla öğrencilerin projeye aktif katılımı sağlanmıştır. Proje toplantıları süresinde web araçları tanıtımı yapılmış ve anketler uygulanarak çocukların çalışacakları web aracını kendilerinin seçmesi sağlanmıştır. Her konuda öğrencilerin fikri alınarak planlanan etkinliklerde oyunlar yoluyla da öğrencilerin eğlenmesi sağlanmıştır.

Karışık ülke takımlarından oluşan öğrenci grupları, nisan ayında dezenformasyon konulu işbirlikçi dijital el kitabı çıkartmış, mayıs ayında da medya okur yazarlığı konulu dijital işbirlikçi senaryo kitabı ve oluşan senaryolardan animasyon filmleri ortaya koymuşlardır. Mayıs ayının sonunda sonlanacak olan proje için bir kapanış toplantısı yapılacaktır.

Toplantıda katılımcı olan öğrenci ve öğretmenlere sürpriz hazırlıklar devam etmektedir. Projede sadece kapsamındaki öğrencileri değil geniş kapsamda herkesin sosyal medyayı doğru ve bilinçli kullanması konusunda tanıtım faaliyeti olarak broşür hazırlanmıştır.  Projenin tanıtım broşüründen detaylı olarak bilgi alabilirsiniz. Ayrıca projenin sosyal medya hesaplarından projeyi takip edebilirsiniz.” 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.